Државна руска корпорација „Ростех“ објавила је на својој Фејсбук страници фотографију најновијег војног авиона који ће премијерно бити приказан на ваздухопловној и космичкој изложби „МАКС-2021“.

На фотографији се види да је авион прекривен, а уз фотографију стоји натпис: „Желиш да ме видиш без одеће?“ („Wanna see me naked?“)

Државна корпорација за промоцију развоја, производње и извоза високотехнолошких индустријских производа „Ростех“ приказала је нов авион не саопштавајући детаље.

Према мишљењу експерта у области авијације Олега Пантелејева то ће бити лак тактички ловац пете генерације са великим војним наоружањем и перспективним средствима за уништавање. V-крила и њихова контура, по мишљењу експерта, су произведена применом технологија за слабу уочљивост („стелт“ технологија).

Међународна ваздухопловна и космичка изложба ове године обележава 15. годишњицу постојања. Изложба „МАКС-2021“ одржаће се 20-25. јула у Подмосковљу, на аеродрому Жуковски. Пренос ће бити на Јутјуб каналима компанија „Ростех“ и „Уједињене авио-индустријске корпорације“ (ОАК).

Оставите Коментар