Нинослав Јовановић, познатији као Малчански Берберин, ухапшен је данас после 17 дана потраге на гробљу у Малчи. Након што га је полиција пронашла унезверен је пао на земљу
Јовановић је виђен данас око 12 часова у једној кући, а преспавао је у сенику те куће а виђен је када је изашао, вероватно у потрази за храном.

  • Изашао сам из куће и срео се очи у очи са њим. Био је сав прљав, у некој сивој јакни и доста исцрпљен – рекао је мештанин Малче у чијој кући је виђен Јовановић.

Мештани су одмах потом позвали полицију, а Малчански берберин је побегао.

У потрагу је било укључено више од 300 полицајаца из Ниша и Зајечара, Хеликоптерска јединица, Жандармерија, пси трагачи, као и термовизијске камере.

Претходно су претражена села Подвис и Ргоште у околини Kњажевца.

Kако сазнаје Информер.рс, Јовановић је све унапред испланирао, па је током бега спавао по рупама које је раније ископао и припремио. Полиција је пронашла више рупа у којима је он боравио. Такође, Малчански берберин често је мењао локације и избегавао насељена места, крећући се по шумама и ободима села, како га неко не би приметио.

Пошто се углавном скривао по рупама, а кретао се углавном ноћу, није му било лако ући у траг.

Према нашим сазнањима, чак и после проналаска девојчице, Јовановић је мењао локације.

Према његовој првој изјави синоћ је стигао на гробље у Малчу где се сакрио у рупи. Гробље се налази на ободу села. Такође, Јовановић је објаснио да је рупа на гробљу у којој се скривао била добро замаскирана лишћем и грањем.

Полиција је зато морала готово до саме рупе да дође да би га пронашла и приметила то скровиште.

--

Leave a Reply