Бивша кандидаткиња демократа за председницу САД Хилари Клинтон, „оставила је отворена врата“ за могућност своје поновне кандидатуре на изборимма 2020. године наводећи да би, иако не жели да се кандидује, волела да буде председница.

На питање да ли жели да се кандидује поново, Клинтон је исте секунде одговорила са „не“.

Публика је на тај њен одговор одреаговала са негодовањем, али новинарка није одустала, наставила је да врши притисак на Клинтонову која је потом „кориговала“ одговор.

– Па, волела бих да будем председница – рекла је Клинтон у интервјуу са Каром Свишер за сајт Рикод (Recode), преноси амерички сајт Хил (The Hill).

Према њеним речима, ако демократе победе на следећим изборима, „биће много посла“.

– То ће бити посао за који се осећам врло добро припремљена зато што сам провела осам година у Сенату и што сам била дипломата Стејт Департмента – рекла је Клинтон.

Како је казала, не жели да размишља о могућој кандидатури док се не одрже избори за Конгрес на средини председничког мандата који се одржавају следећег месеца.

Клинтонова је раније најавила да ће заједно са супругом, бившим америчким председником Билом Клинтоном, поћи на турнеју у 13 градова следеће године, на којој ће говорити о актуелним догађајима и политици широм земље.

Она је, подсећа се, у септембру објавила књигу мемоара о кампањи 2016. под називом „Шта се десило“, а у којој је упутила критику на рачун администрације актуелног председника САД Доналда Трампа и изразила забринутост да је демократија нације „у кризи“.