ПРАВОСЛАВНА Црква Светог Петра и Павла у Клокоту обијена је на Задушнице, а лопови су из ње однели новац и одређени мобилијар, саопштила је Канцелаија за Коово и Метохију.

Да је у цркву проваљено, приметио је мештанин који помаже око цркве и који је овога јутра кренуо да је отвори за вернике, наводе из Канцеларије.

Непознати починиоци, како се сумња, у цркву су провалили кроз прозор који су отворили пајсером.

Због опште цензуре на интернет небу, Националист можете пратити и на следећим мрежама:

1. Вконтакт
2. Телеграм
3. Instagram
4. Twitter

„Срамота је да Срби на Косову и Метохији ни на Задушнице немају мира и да се њихови верски објекти скрнаве и налазе на мети чак и на дан када обележавају спомен на своје преминуле“, наводи се у саопштењу.

Овај случај, како се додаје, најречитије говори о угрожености православне баштине и верских објеката на Косову и Метохији, који су учестало мета вандала, пљачке, скрнављена, као и претензија на њихову имовину и поседе.

Из Канцеларије укзују да је само током прошле године на Косову и Метохији забележено више од 80 инцидената чије су мете били Срби, њихова имовина, гробови, цркве…

„То јасно показује да свако нереаговање привремених инситутуција у Приштини, потпомогнуто индолентношћу међународне заједнице, шаље поруку изгредницима да су Срби и њихови објекти легитимна мета“, напомиње се у саопштењу.

Такође се захтева да се сваки овакав случај расветли, а починиоци санкционишу, јер једино тако можемо градити мир и заједничко поверење.

Оставите Коментар