Француски хуманитарац и председник организације „Солидарност за Косово“, Арно Гујон, добио је од деце са Косова и Метохије рођендански поклон: торту, домаћу ракију, шајкачу и српску заставу.

Како је Гујон објавио, јуче су га пријатно изненадили представници Основне школе „Доситеј Обрадовић“ из села Прековце у близини Новог Брда на косову и Метохији.

Као рођендански поклон донели су торту у облику смедеревца, домаћу шљиву препеченицу, шајкачу и српску заставу као знак захвалности за хуманитарну помоћ коју „Солидарност за Косово“ годинама доноси мештанима новобрдског краја.

  • Торта је у облику смедеревца пошто су исти већ много пута донирали домаћинсвима на Косову и Метохији- истиче Гујон.

Хуманитарац се захвалио деци и васпитачима на предивном знаку пажње.

Рођендан му је био 27. децембра, али како каже деца нису била у могућности да му уруче раније.

Подсећамо, да су Приштинске власти у септембру 2018. године француском добротвору забраниле улазак на Косово и Метохију, без икаквог образложења.

Директор Канцеларије за Косово и Метохију, Марко Ђурић, у писаној изјави истакао да је једини грех Гујона то што помаже Србима и што успешно светом проноси истину о страдањима и обесправљености српског народа на Косову и Метохији, додавши да је његово задржавање на административном прелазу Мердаре доказ суштинске антисрпске природе појединих структура моћи у Приштини.

Оставите Коментар