Француски хуманитарац и председник организације „Солидарност за Косово“, Арно Гујон, добио је од деце са Косова и Метохије рођендански поклон: торту, домаћу ракију, шајкачу и српску заставу.

Како је Гујон објавио, јуче су га пријатно изненадили представници Основне школе „Доситеј Обрадовић“ из села Прековце у близини Новог Брда на косову и Метохији.

Као рођендански поклон донели су торту у облику смедеревца, домаћу шљиву препеченицу, шајкачу и српску заставу као знак захвалности за хуманитарну помоћ коју „Солидарност за Косово“ годинама доноси мештанима новобрдског краја.

  • Торта је у облику смедеревца пошто су исти већ много пута донирали домаћинсвима на Косову и Метохији- истиче Гујон.

Данас су ме пријатно изненадили представници Основне школе "Доситеј Обрадовић" из села Прековце код Новог Брда на Косову…

Gepostet von Arno Gujon am Dienstag, 14. Januar 2020

Хуманитарац се захвалио деци и васпитачима на предивном знаку пажње.

Рођендан му је био 27. децембра, али како каже деца нису била у могућности да му уруче раније.

Подсећамо, да су Приштинске власти у септембру 2018. године француском добротвору забраниле улазак на Косово и Метохију, без икаквог образложења.

Директор Канцеларије за Косово и Метохију, Марко Ђурић, у писаној изјави истакао да је једини грех Гујона то што помаже Србима и што успешно светом проноси истину о страдањима и обесправљености српског народа на Косову и Метохији, додавши да је његово задржавање на административном прелазу Мердаре доказ суштинске антисрпске природе појединих структура моћи у Приштини.

--

ПОСТАВИ ОДГОВОР

Please enter your comment!
Please enter your name here