Амерички и британски научници издали су за Националну академију наука САД званично саопштење о томе када ће живот на Земљи постати неповољан за човека и друге сисаре.

Људи избацују у атмосферу велике количине издувних гасова, што ће на крају довести до неминовне промене климе. Већ кроз 200 година на Земљи неће остати живих бића, јер ће услови за живот постати неподношљиви. Човечанство не може да живи у таквој средини и одмах ће нестати, наводи се у званичном саопштењу стручњака за Националну академију наука САД.

Раније је британски научник Стивен Хокинг упозорио да ће кроз 100 година на Земљи због глобалног загревања бити загађене све водене површине. Као пример је навео Венеру на којој је пре 4,5 милиона година постојала течност, али је због промене климе она нестала и планета је постала беживотна.

Научници су навели друге разлоге због којих ће нестати цивилизација. Међу њима су нуклеарна зима, која може да почне због рата, пандемија, судар Земље са астероидима, па чак и напад вештачке интелигенције.

Извор: sputniknews.com