Српска десница је основала вечерас у Центру за културу „Влада Дивљан“ општински одбор на Палилули, једној од највећих и најзначајнијих београдских општина. Формирању општинског одбора на Палилули присуствовао је председник Српске деснице Миша Вацић, председник политичког Савета Српске деснице прим. др Радомир Ковачевић, председник Савета за безбедност Српске деснице Бранислав Пухало као и велики број заинтересованих грађана и припадника Српске деснице из овог дела Београда. Пред гласање за руководство општинског одбора Палилула интонирана је државна химна Републике Србије. За председника општинског одбора Српске Деснице на Палилули једногласно је изабран Никола Павловић, за потпредседника Иван Медић, за секретара Бранко Смиљанић и чланови палилулског одбора Бранислав Павловић, Игор Микуле, Зоран Станојевић и Никола Јовановић.

Новоизабрани председник ОО СД Палилула Никола Павловић први се обратио присутнима захваливши се на великом одзиву грађана на вечерашњи политички позив Српске деснице. Нагласио је да политичка борба СД за територијални интегритет Србије, поновно увођење војног рока, традиционалне породичне вредности и зближавање са Русијом привлаче српски народ ка Српској десници као правом националном концепту на нашем политичком пољу. Након председника ОО СД Николе Павловића говорио је председник политичког Савета СД прим.др Радомир Ковачевић који је истакао да национална идеја коју заступа Српска десница никада не може бити заустављена, да ће временом незаустављиво јачати и тиме у скоријој будућности омогућити победу патриотске Србије. На крају успешног конституисања општинског одбора на Палилули присутнима се обратио и лидер Српске деснице Миша Вацић. Он је рекао да је Српска десница политичка снага у успону и да већ партиципира као власт у неколико градских општина у Србији.

Иако је СД опозициона али државотворна организација, очекујемо значајан успех на следећим изборима на свим нивоима за које се активно припремамо. Вацић је изјавио да СД ради за народ и да је изникла из народа за народ. Изразио је наду да ће задобити велико народно поверење довољно за борбу кроз институције власти уз које ће борба легитимним методама допринети новом препороду Србије и српског народа. Само уједињени и подређени интересима сопственог народа и државе можемо повратити стару славу и наредним генерацијама осигурати пут у бољу и сигурнију будућност, закључио је председник Миша Вацић.

Оставите Коментар