Више од 15 чланова Народне странке у Суботици напустило је ту партију, међу којима и Ибоља Фаркаш, која је данас и пренела новинарима ту информацију и најавила формирање групе грађана „Стварно Суботички“.

Фаркаш се, каже, међу првима учланила у странку Вука Јеремића јер је желела да допринесе борби за унапређење живота грађана, а испоставило се, наводи, да су „сви радили за финансијски бољитак неколико људи“.

Она тврди да је узак круг људи приватизовао суботичко повереништво „у договору са функционером Народне странке Бориславом Новаковићем и председником Вуком Јеремићем“.

  • Оптерећујуће је да се у више случајева међународних афера појављује Вук Јеремић. Испитивање тих афера превазилази наше размере, али ми као грађани који су чистог образа ушли у политику не желимо да будемо део таквих малверзација – рекла је Фаркаш на конференцији за новинаре.

Она је додала да је Јеремић за првог човека Народне странке у Суботици поставио Владимира Половину, за кога тврди да је „пљачкао и претио“ и против кога је, каже, поднето неколико прекршајних и кривичних пријава.

  • Ту има доста нејасних ствари и послова и ми не желимо да будемо део тога – рекла је Фаркаш и додала да није ни слутила да ће се њихова политичка борба свести на борбу за личне амбиције Половине.

  • Не желимо да будемо део приче која ће наше искрене мотиве бављења политиком бацити у други план, а истурити људе који имају криминалну прошлост и велике фрустрације – рекла је Фаркаш.

Према њеним речима, странку су напустили скоро сви „пионири“ Народне странке у Суботици.  Она је напоменула да су поједини из одбора Народне странке измишљали и прице о деци политичких противника да би дошли до циља.

Бивша чланица Народне странке тврди да је у суботичком одбору те партије остало свега седам, осам људи.  За сада, како је рекла, група грађана чије је формирање најавила, не планира сарадњу са неком политичком странком.

Оставите Коментар