Организација Српска солидарност храном покренула је акцију Васкрсло Косово и Метохија – прикупљање поклона за бебе рођене на Васкрс на Косову и Метохији.

Циљ акције је да посетимо сва три косовскометохијска породилишта – у Пасјану, Грачаници и Косовској Митровици – и у сваком да прворођеним бебама на Васкрс уручимо пригодне пакете: по златник, пелене, козметику, флашице, цуцле, бенкице, капице, чарапице, постељину, пешкире… Ако одзив буде већи, купићемо и по дечја колица.

Вредност целе акције је око 1200€. Дакле, то је око 150 људи по 1000 динара или 300 људи по 500. Наши истински чувари Косова и Метохије су наши манастири и наша деца која доле живе. Са нашом бригом и помоћи њима је живот топлији и подношљивији.
Вест о овој и осталим акцијама солидарности са нашим народом на Косову и Метохији треба делити са свим пријатељима и познаницима, не заборављајући да није само материјална помоћ смисао ових акција – јер неко има могућност да помогне а неко нема. Оно што је исто толико битно јесте да што више нас ступи у однос према живом Косову и Метохији, да будемо свесни да је брига за живот увек потребна и да постоји начин да учествујемо у њој, да изграђујемо личну одговорност према сопственом народу, поготово данас када се нечастиви духови и њихови лажљиви медији труде да чинимо супротно. Знајмо: Србија је Косово и Метохија, и док постоје Косово и Метохија, постојаће и Србија! И знајмо да ћемо сви ми као народ, будемо ли се одрекли Косова и Метохије, сигурно нестати.

Српски народ данас највећи природни прираштај има управо на Косову и Метохији! Будимо сви ми подстицај за васкрс српског живота на извору српског народа!

Уплате из Србије на жиро-рачун Српске солидарности храном 340-11013053-38, са назнаком: Васкршња акција. Уплате из расејања путем пеј-пала: srpska.solidarnost.hranom@gmail.com

Акција траје до 24. априла.
НАШЕ МАЛО ЈЕ НЕКОМЕ МНОГО!
ДОГОДИНЕ У ПРИЗРЕНУ!

loading...

Оставите одговор