Гост емисије “Српски свијет” био је политиколог Александар Павић. Дијалог се водио око тренутне политичке ситуације у Сједињеним Америчким Државама, колико је моћ Трампа ослабила у односу на претходне године, о отвореној медијској кампањи која се води против Трампа, о утицају његове политике на српски народ, као и о лажном Бриселском договору.

Павић прича колики је утицај медијских корпорација и како контролишу националне мреже, часописе, па чак и телевизијски програм.

“Трамп је сада сатанизован. Онај ко је за њега такође је сатанизован. Укида се слобода мишљења.” – наводи Павић.

Каже да, Трамп већ сада доводи у питање веродостојност избора с обзиром да се гласање путем поште може лако изманипулисати.

“Многе анкете говоре да Бајден мора победити. Већина народа неће и не сме да каже за кога ће гласати, ако то наравно није Бајден, да им не би било угрожено радно место. Велики друштвени притисак се ствара.”

Павић сматра да велику опасност Америци представља Кина.

“Кинези технолошки беже од Америке и зато им сметају.” – каже Павић и додаје да се појачало присуство америчких војника у Јужној Кини да би задржали контролу над морским пословним трговинским путевима. Истиче да се повећала мржња према Кини и то све захваљујући медијима. “Просечан грађанин Америке нема времена да се образује и информише. Тамо људи обично раде по два посла и до свих информација долазе путем медија и слушају оно што им се пласира.” – тврди Павић.

“Немачкој се не сме дозволити да ојача. Они су се накачили на Америку зарад својих интереса. Форсирају НАТО, а желе да им амерички војници обављају послове.” – наводи Павић.

Објашњава како је ЕУ створила зависност других дружава: “Дајући свима кредите само их је још више задужила, јер они у ствари финансирају и помажу своје банке, а државе и даље остају у дуговима. Све су то смишљено урадили. Није Енглеска џабе изашла из ЕУ.” – рекао је Павић.

Оно што је посебно узнемирило госта ИН4С је недавно обележавање “Олује” где Хрвати тај догађај представљају као свој празник и траже да српски представник буде присутан.

“Они не постоје ако нема мржње према Србима. Та мржња је последица вековних процеса. Желе да заборавимо своју историју, али срећом, Црква нас је увек одржала на окупу.” – каже Павић.

Сматра да су приче око мировног пројекта приче за малу децу и пита се: “Ако је Немачка мировни пројекат, зашто наоружавају Косово?”

На крају разговора поручује: “Желим свим Србима у Црној Гори да будемо заједно како треба да будемо.”

Leave a Reply