Војни аналитичар, публициста и заклети противник џихадиста, било шиитских или сунитских, објавио је данас снимак са једне телевизијске станице у Авганистану где је спикер информативне емисије окружен наоружаним талибанима који будно мотре на њега шта ће да каже.

„Гледајте талибанске терористе на ТВ станицама Авганистана. Они су ту како би били сигурни да ТВ водитељи не говоре лоше о групи и исламу. Ако неко или домаћин кажу нешто лоше, онда ће их упуцати!“, написао је он.

По изразу лица двојица чувара очито су схватила ревносно задатак, пошто су веома пажљиво пратили шта спикер прича, да случајно не би нешто прозборио што би могло да га кошта живота.

Иначе, од долска на власт, талибани су заклето говорили да се у медијском извештавању неће ништа променити и да ће жене моћи и даље равноправно да раде и извештавају.

Међутим, оне су на мала врата и у највећој тишини најпре склоњене са малих екрана. Да све неће бити исто могло се видети и са давања упутстава како ће се у будуће извештавати о талибанима и власти.

После свега тога на ред су дошле и радио станице, где је укинута музика, која није била верска или је противна исламу.

Због опште цензуре на интернет небу, Националист можете пратити и на следећим мрежама:

1. Вконтакт
2. Телеграм
3. Instagram
4. Twitter

Оставите Коментар