Нови гост аутора и водитеља емисије “Озбиљно са Ђуком” Владимира Ђукановића био је човек који је помогао да се сруши режим Мила Ђукановића, црногорски политичар и политички активиста Владислав Дајковић.

Ђукановић је са гостом говорио о литијама, шта се дешавало уочи устоличења митрополита Јоаникија, ко је био за, а ко против истог, зашто је Веселин Вељовић готово одмах пуштен на слободу и откуд Миливоје Катнић на Цетињу са гас маском.

На питање да ли је Кривокапић заиста желео да дође до устоличења и шта се те ноћи заиста догађало, Дајковић одговара:

  • Лидери Демократског фронта су били код својих кућа, да би стигао позив у 1 сат иза поноћи из Владе. Лидери ДФ су се одазвали, дошли у Владу и рекли: “Упркос неслагању са тобом ми ћемо да бранимо и Владу и државу, а самим тим и нашу цркву”. Онда се Кривокапић осоколио и рекао: “Идемо до краја, биће устоличења, чак ћу и ја да будем у хеликоптеру са митрополитом и патријархом као гарант да полиција мора да изврши свој посао”.

Како је Дајковић открио, Дритан Абазовић је претходно молио патријарха и митрополита да не дође до устоличења, а преко њега очигледно и неки страни центри моћи.

Погледајте целу емисију:

Оставите Коментар