За свакога ко не иде код свог лекара јер се плаши да ће се заразири новим корона вирусом док је у чекаоници, француски проналазач има решење – аутоматизовану минијатурну ординацију лекара.

Пацијент улази у кабину величине веће гардеробе, седи и разговара са стварним лекаром преко видео везе, док помоћу сензора у кабини мери температуру или проверава крвни притисак, ниво засичхености кисеоником, и откуцаја срца, преноси Ројтерс.

Ова направа је на тржишту последње три године, али дошло је до пораста интересовања од избијања пандемије корона вируса, наводи H4D, француска компанија која је направила уређај.

За разлику од виртуелне медицинске консултације, спроведене преко апликације за паметне телефоне или екрана рачунара, аутоматизована кабина иде корак даље, пружајући стандардна клиничка мерења виталних знакова пацијента који се у реалном времену преносе лекару на другом крају видео везе.

На крају консултације кабина пацијенту такође штампа резиме њиховог прегледа.

Френк Бодино, лекар који се бави обуком и извршни директор H4D, рекао је да су неке кабине постављене у француским болницама које примају пацијенте са симптомима Ковид-19.

Аутоматизовани видео туториал говори пацијенту како да измери виталне знаке, тако да кад дође до лекара, тај део поступка је већ завршен, рекао је Бодино за Реутерс.

Оставите Коментар