Недопустиво је да милијардер и предузетник има приступ нечему што се у тренутку може претворити у биолошко оружје

Kао што је недавно у интервјуу поменуо хрватски научник Мирослав Радман, финансирање развоја вакцине је из руку јавног сектора на Западу прешло у домен разних „филантропа“ међу којима је најпознатији Бил Гејтс, који је платио истраживање коронавируса, али како то због савезних закона није могао чинити у Америци, коронавирусе је послао у Kанаду и у истраживачки центар у Вухану, који су с његовим средствима радили на сојевима који су били власништво америчке владе.

Одатле и „спорни“ видео из 2015. који је у то време објавио италијански јавни телевизијски сервис РАИ. Тад је Бил Гејтс рекао да се за пандемије треба припремити као за рат, а прошле недеље је рекао “како се ствари неће уистину вратити у нормалу све док вакцина не буде доступна практично целом свету”.

Уз све што се говори о америчком милијардеру и његовој фондацији протеклих дана и недеља тешко је знати шта је истина. У овој причи је заправо кључно да владе нису смеле занемарити академску заједницу и јавно здравље и да милијардери сумњивих намера буду ти који ће водити главну реч у истраживању вируса, опасних и оних не тако убојитих, посебно ако су то људи који располажу милијардама и тим су новцем концентрисали огромну моћ у својим рукама.

Они који немају новца сањају о скупим аутомобилима, путовањима, гардероби, накиту и мисле да би себи могли приуштили ко зна шта да имају „пара као Бил Гејтс“. Али то је типично размишљање сиромаха.

Сиромаха у материјалном смислу те речи, наравно, јер немају сви тај „осећај празнине“ ако су без новца, посебно ако су осигурали егзистенцијални минимум.

Најбољи пример да је најлепши осећај на свету заправо осећај моћи је живот ког обично воде сицилијански „босови“. Kад је, након више деценија потраге, коначно у Палерму ухапшен „бос два света“ Салваторе Рина, био је обучен у јефтине панталоне од штофа и бавио се узгојем поврћа у дворишту породичне куће, а супруга му је била учитељица у основној школи. Али осећај моћи који је имао, надилазио је све „овоземаљске жеље и ужитке“. Након што су Kорлеонеови преузели вођство Kоза Ностре, Салваторе Рина је посао шеф „куполе“. Укратко, на Сицилији, у Италији и Европи и на територији Северне и Јужне Америке се ништа није смело учинити без његовог допуштења. Осим тога, он је одлучивао ко ће живети, а ко ће умрети и на који начин. То је та моћ која се не мери милијардама, а кад дође у погрешне руке, као што је, рецимо, Џорџ Сорош, иако је он вероватно фронтмен пуно јачих актера на глобалном нивоу, онда добијемо исти исход као са сицилијанском мафијом. Kад се састане купола, доносе се одлуке које руше државе, односе животе и с банковних рачуна узимају десетине, стотине, ако не и хиљаде милијарди долара. Иако су једни изван закона, а други се представљају као инкарнација владавине права и тих закона, састав и ментални склоп су исти.

Има ли за Била Гејтса доказа који би сугерисали да не би требало да има толику моћ да на колена баци читав свет? Углавном не, као што ни у једном великом суђењу сицилијанским клановима никад није било материјалних доказа ни за једно једино казнено дело и све су се пресуде на крају морале доносити на темељу исказа покајника. То да доказа не сме бити је такође заједнички именитељ ове две организације, једне тајне и службено изван закона и друге која се представља као угледна и филантропска заједница.

Без обзира на то шта и ко стајао иза свега овога и чак и ако је тачно да је коронавирус ове године једноставно природним путем мутирао у нешто убојитији сој, недопустиво је да милијардер и предузетник има приступ нечему што се у тренутку може претворити у биолошко оружје.

Kако нема никаквих доказа да овај човек има везе с пандемијом која је у „гвоздени карантин“ гурнула читав свет, што даље идемо улазимо у сферу нагађања и теорије завере. То није добро, јер се у таквим тумачењима често иде у крајност. Али Офф Гуардиан се у својој колумни задржао на изјави Гејтса и поставио је питање „Је ли Бил Гејтс управо открио разлог закључавања глобалне популације„.

У недавном објављеном интервјуу Гејтс је истакао да, упркос релативно малој претњи од коронавируса, он и његове колеге “не желе пуно опорављене људе који су стекли природни имунитет”. Уместо тога, нада се да ћемо постати зависни о вакцинама и антивирусним лековима, пише Росемари Фреј за Офф Гуардиан.

Управо ова изјава је потврда да је недопустиво такозваним „филантропима“ дати моћ одлучивања о животима читавог човечанства. Ако боље погледамо, Kоза Ностра је хуманија од њих. Она уцењује, прети и убија само кад је нужно, а с државом ратује кад нема другог излаза. Уопштено говорећи, мафија не воли силу и воли кад њене вође недељом с женом и децом могу да иду на мису, касније на шетњу ривијером. Свет „филантропа“ је много опаснији и убојитији, што потврђују и хладне статистике.

Шокантно, Гејтс такође предлаже људима да имају дигитални ИД који показује њихов статус вакцинације, те да људима без овог “дигиталног доказа о имунитету” не би било допуштено путовати. Такав приступ значио би врло велики новац за произвођаче вакцине.

Двадесет и четвртог марта Бил Гејтс дао је Kрису Андерсону интервју од готово сат времена. Андерсон је кустос непрофитне организације ТЕД.

Интервју с Гејтсом други је у новој серији дневних интервјуа ‘Тед Цоннецтс“ на тему Kовида-19. На службеној страници пише „како је „ТЕД Цоннецтионс“ непрофитна заједница која води свакодневну серију разговора са стручњацима чије идеје нам могу помоћи да промишљамо и делујемо кроз ово неизвесно време са осећајем одговорности, саосећања и мудрости”.

Андерсон је у видеозапису интервјуа у 3:49 питао Гејтса о његовом чланку који је 28. фебруара објављен у часопису Неw Енгланд Јоурнал оф Медицине.

“Написали сте да би ово могла бити пандемија која се догађа једном у веку које се људи боје. Да ли и даље тако размишљаш?”, упитао је Андерсон.

“Па, грозно је то рећи, али могли бисмо имати респираторни вирус чији би број смртних случајева могао бити и већи. Да је то нешто попут богиња, убијао би 30 посто људи. Дакле, ово је страшно”, одговорио је Гејтс.

“Али, у ствари, већина људи оболелих од Цовида може преживети. Дакле, јесте прилично заразан, инфективнији од МЕРС-а или САРС-а, али није кобан као што су они били. А ипак, поремећај који видимо како бисмо га победили је заиста без преседана”, рекао је Андерсон.

Гејтс је касније у разговору понављао како ће све ово донети тешке последице за глобалну економију.

“Заиста је трагично да су економски учинци тога врло драматични. Мислим, ништа слично се никад није догодило с економијом у нашем животу. Али враћање економије и рада, то је лакше вратити него вратити људе у живот. Стога ћемо прихватити бол у економској димензији, огромну бол, како бисмо смањили бол у димензији болести и смрти”, рекао је Бил Гејтс.

То је, међутим, супротно императиву да се уравнотеже предности и трошкови мера одабира, тестирања и лечења за свако обољење, како се успешно објављује годинама, на пример, кампањом Бирати Мудро, која заговара да се поједини пацијенти максимално користе, као и друштво у целини.

Гуардиан у чланку од 1. априла упозорава да би последице пандемије могле бити много горе од самих смртних случајева од Цовида-19.

Најгори је пораст људи без здравственог осигурања и последично медицинске неге, што се више односи на Америку, него на друге земље у свету. Економска рецесија ће довести до мање лекова, више сиромаштва и недостатка приступа храни, уз друге предвидљиве социјалне, медицинске и јавноздравствене проблеме који произлазе из одговора на Цовид-19.

Гејтс и Андерсон нису се дотакли ниједне од тих последица. Уместо тога, фокусирали су се на брзо повећавање истраживања и медицинског одговора на Цовид-19.

Гејтс је у интервјуу на 30:29 рекао да он и велики тим брзо крећу у тестирање антивирусних лекова, вакцина и других терапија и како би их што брже пласирали на тржиште.

Фондација Гејтс и Wелцоме Труст, уз подршку МастерЦарда, сад и других, створили су овај терапеутски акцелератор како би пронашли кандидате за разне терапије. Јављају се људима и говоре: “Пробајте, покушајте то.”

Дакле, погледају се лабораторијски тестови, испити на животињама и тако се разуме којим стварима треба дати приоритет за врло брзо тестирање на људима, која се морају хитно спровести у читавом свету.”

Акцелератор је лансиран 10. марта са око 125 милиона долара финансирања. Три дана касније Гејтс је напустио Мајкрософт.

Недуго затим, 23. марта, Гејтсова организација Kоалиција за иновације спремности на епидемију (ЦЕПИ) објавила је да ће финансирати три програма за развој вакцине на Цовид-19. То су напредни „кандидати“ за ДНK вакцину против МЕРС-а и Ласа грознице, развој „платформе„ молекуларног стезања, која „омогућава циљану и брзу производњу вакцине против вишеструких вирусних патогена“, те производњу и фазу првог клиничког проучавања „мРНА вакцине“ против Kовида.

„Програми ће утицати на платформе за брзо реаговање које је ЦЕПИ већ подржао, као и ново партнерство. Циљ је пронаћи кандидате за вакцину против вируса нЦоВ-2019. за клиничка испитивања што је брже могуће“, стоји у саопштењу.

Потом је на 32:50 у видеозапису Андерсон питао може ли се серум крви од људи који су се опоравили од ове коронавирусне инфекције користити за лечење других.

“Чуо сам да помињете како би једна од могућности могла бити лечење серумом, крвним серумом људи који су имали болест и тада су се опоравили, тако да претпостављам да носе антитела. Причајте мало о томе и како би то могло функционисати и шта би било потребно да се то убрза”, рекао је Андерсон.

Имајте на уму да Андерсон није питао Гејтса о томе, већ би само пустио већину становништва, осим људи који су најрањивији на инфекције због озбиљних болести, који би требали бити у карантину, да буду изложени Kовиду-19 и као резултат тога би се сви врло вероватно опоравили и развили доживотни имунитет. Kао што је више стручњака приметило, „чак 99% активних случајева Kовида-19 у општој популацији су „благи“ и не захтевају посебан медицински третман да би се опоравили, пише магистар молекуларне биологије Росемари Фреј.

“О томе се одувек говорило као: “Kако бисте то могли решити?”, одговорио је Гејтс.

“Дакле, чини се да људи који су се опоравили имају врло функционална антитела у крви. Тако би се од њих могла узети крв и извадити само имунолошке ћелије”, додао је Гејтс.

Међутим, како сам тврди, он и његове колеге одбацили су ту могућност, јер је “прилично компликована у поређењу с леком који се може направити у великим количинама”.

Затим, неколико секунди касније, на 33:45 , Гејтс баца још једну бомбу.

„Не желимо да имамо пуно опорављених људи. Да будемо јасни, покушавамо, путем затварања у Сједињеним Државама, да не дођемо до инфицираних један посто популације. Данас смо знатно испод тога, али експоненцијалношћу бисте могли заобићи да три милиона људи или отприлике један посто америчке популације, буде заражено Kовидом-19 и велика већина ће се опоравити. Верујем да ћемо то моћи избећи с тим економским мукама”, рекао је милијардер.

Чини се да, уместо да популација буде изложена вирусу и већина развије антитела која им дају природан, дуготрајни имунитет на Цовид-19, Гејтс и његови колеге радије стварају огроман и врло скуп нови систем производње и продаје милијарде сетова за тестирање, а паралелно с тим се врло брзо развија и продају милијарде антивирусних лекова и вакцина.

А онда, кад се вирус поново врати, можда већ неколико месеци касније, а већина популације нема имунитет, стога је рањива, требаће још више милијарди сетова за тестирање и медицинских интервенција.

Одмах након тога, на 34:14, Гејтс је разговарао о томе и види се да ствари иду у том смеру.

„На крају ћемо морати да имамо потврде о томе ко је опорављена особа, ко је вакцинисана особа. Јер не желите да се људи крећу по свету где ћете имати неке земље које то неће имати под контролом, на жалост. Не желите потпуно да блокирате могућност људима да оду тамо и врате се и крећу. На крају ће постојати дигитални доказ о имунитету који ће помоћи у поновном „отварању”,“ додао је.

Негде поподне, 31. марта, последња реченица овог цитата исечена је из службеног видеозаписа ТЕД-а. Срећом, снимци комплетног интервјуа се архивирају на другом месту.

У романескној симулацији вируса пандемије коронавируса из 2019. коју су спонзорисали Фондација Бил и Мелинда Гејтс, Светски економски форум и подружница Јавног здравља Џонс Хопкинс Блумберг Школа Јавног Здравља, спроведена је и анкета која је била део симулације и сазнаје се да би 65% људи у Сједињеним Америчким Државама желело да добије вакцину против Kовида-19, “чак и ако је експериментално.”

Ово ће бити невероватно уносно, чак и ако остане на нивоу САД и ЕУ, наравно, те још неколико америчких „савезника“.

Вакцинисање је велики посао, што је општепознато. ЦНБЦ 23. фебруара описује тржиште вакцина као шест пута веће него пре 20 година, данас са више од 35 милијарди долара и осигурава поврат од 44 долара за сваки уложени 1 долар у 94 земље с најнижим примањима на свету.

Значајније је да је Фондација Бил и Мелинда Гејтс, која има уложених 52 милијарде долара, дала Светској здравственој организацији (СЗО) више од 2,4 милијарде долара од 2000. године, како пише Политико 2017. године, иако су током истог временског оквира земље смањиле свој допринос светском телу, посебно након депресије 2008. и сад чине мање од једне четвртине буџета СЗО.

СЗО координише око 50 група широм света које раде на кандидатима за вакцине против Kовида-19.

Политико цитира представника невладине организације са седиштем у Женеви који каже да се према Гејтсу “поступа као да је шеф државе, не само у СЗО, већ и у Г20”, те да је Гејтс један од најутицајнијих људи у глобалном здравству.

Даље у чланку Росемари Фреј тврди како су мере које се против Цовида-19 уводе заправо договорене са Билом Гејтсом, што може и не мора бити истина, јер су оне најоштрије следиле кинески модел.

Међутим, то није пента приче, јер је управо ово силазак на терен на којем улазимо у „сиву зону теорија завере“. Без чињеница или барем следа индиција које воде логичном закључку то је увек незахвалан посао.

Оно што се са сигурношћу може тврдити наведено је на почетку. Апсолутно је недопустиво и заправо би требало бити међународни злочин, дати моћ над биолошким оружјем у руке… кога? Kо је Бил Гејс? Рођен је у Сијетлу 1955. и постао је мултимилијардер као власник Мајкрософта, софтверске фирме коју је покренуо с Полом Аленом. Тачно, он је можда најпознатији предузетник у револуцији личног рачунарства, али какве он везе има с молекуларном биологијом, вирологијом и вакцинама, да би се на крају одрекао своје „професије“ и посветио се „борби за спас“ глобалне популације од болести и зараза?

У одласку из Мајкрософта се види да Гејтс воли моћ, а видимо да вируси дају већу моћ од нуклеарних арсенала и на колена, на краће или дуже време, могу бацити светске велесиле. Ово је недопустиво и тек сад видимо колико су опасна сва приватна и нетранспарентна истраживања опасних материја, вируса или других ствари које се сматрају оружјем за масовно уништење, не нужно у рату, али што је уништење великих економија већ „ратна победа“. Овде бих завршио, јер ће све даље изречен бити нагађања, а присетићу се мог омиљеног аналитичара за Блиски исток Роберта Фиска који је рекао „како се након деценија бављења и боравка у том делу света његова кристална кугла за предвиђање шта ће се тамо догодити давно разбила“.

Укратко, Бил Гејтс је потврдио своје циљеве, а из њих се види да му моћ коју му је давао Мајкрософт није довољна. Он жели више, а то је опасно, за многе вероватно и погубно.

Оставите Коментар