Председник Србије Александар Вучић рекао је да ће се донети одлука о увеђењу карантина од 24 сата, гостујући на емисији “Упитник”.

  • Ја не мислим да смо далеко или близу полицијском часу од 24 сата. Ми ћемо одлуку да донесемо, а каква ће она бити видећемо. Ја први извештај добијам у 11 увече и јако сам узнемирен када видим колико људи умре, али и колико људи се зарази. Живот има приоритет. Ја немам никакав проблем са тим шта ће ко да каже, за мене је најважније. – рекао је Вучић.
  • Не можете да кривите те људе, они су желели да се врате у своју отаџбину. Али неки од њих су знали да су заражени, а неки нису. Све је донето из Милана и Лугана. Тај потез. Све што смо добили у Београду углавном су контакти, они први почетни, највише Италија – дпјаје председник.

Председник се осврнуо на највећа жаришта вируса корона у земљи.

  • Београд има 22.9 посто становништва Србије, а процента заражених и оних који додатно леже овде а нису из Београда је 50 посто. Видите какав је то притисак на Београд. Све што стигне било одакле долази овде. Оде је највеће оптерећење. У Београду, кад свакога дана добијете по 130 нових људи, опоравак вам траје две недеље. Кад уђете у болницу не излазите брзо, зато је Сајам најбоља болница – каже председник

Leave a Reply