Док је трећина човечанства у изолацији због вируса корона, животиње користе већу слободу, а неке од њих ће сигурно испрепадати свакога ко реши да прекрши строге мере. Једна оваква необична “патрола” забележена је на југу Непала, крај Националног парка Читван када се носорог прошетао улицом и притом појурио једног од ретких пролазника.

Непал је 24. марта увео строге мере и потпуно забранио излазак на улице како би се спречило ширење заразе. Пошто ову забрану не поштују баш сви, полиција је увела и специјалну металну алатку да обавије око струка шетачима, а многи се шале како је носорог са снимка ту да утерује дисциплину.

Снимак је брзо прешао 100.000 прегледа на Твитеру од како га је јуче поставио запослени у оближњем парку природе Парвин Касван. Многи корисници друштвених мрежа хвалили су “напоре носорога у борби са вирусом корона”, а неки мисле и да би му требало дати полицијску униформу.

Ипак, чак и у нормалним условима, призор носорога који се шета улицом одмах поред парка природе у ком живи није тако редак.

Непал за сада има само девет оболелих, без иједног смртног случаја, али су строге мере ипак продужене до 15. априла. Остаје да се види да ли ће носорог морати поново да интервенише.

Оставите Коментар