Гастро-манифестација „Дани бурека Ниш 2019“ биће организована од 15. до 18. августа 2019. године на Кеју 29. децембар (поред амфитеатра). Ова традиционална манифестација сваке године окупља велики број посетилаца из земље и иностранства, који ће уживати у богатој понуди овог изузетног нишког специјалитета.

Бурек са сиром, месом или спанаћем, слатки бурек или израда бурек „за Гиниса“, као и богати пратећи уметнички програм само су део овог четвородневног гастро-фестивала.

Ниш ове године посвећује неколико дана промоцији и уживању у овом изузетном јелу, и током трајања манифестације на једном месту можете пробати најбољи бурек који нуде водећи нишки произвођачи бурека. Поред нишких учесника, у такмичењу припремања бурека ове године биће учесника, занатских пекара, и из Грчке, Бугарске и Македоније.

Богатство нишке кухиње потиче од његовог географског положаја и културне разноликости настале вековним утицајем различитих култура. Када кажете Ниш, одмах помислите и на нишки бурек који се у Нишу спрема од 1498. године. Ова манифестација има за циљ да промовише „традиционални нишки доручак“, који памте бројни посетиоци овог града.

Оставите Коментар