Глумац Сергеј Трифуновић, уједно председник Покрета Слободних грађана предложио је да се за Шабац примени својеврсни лекс специјалис, како се бојкот избора на који део опозиције позива, не би односио на овај град.

На друштвеној мрежи Твитер развила се полемика око тога како је Шабац једини град у којем на власти није Српска напредна странка, па су зато у овом граду изборни услови фер. А за одбрану ових такозваних фер изборних услова опозиција се спрема да употреби и бејзбол палице!

“Сада одгледах Зеленовића у Пресингу. Биће права штета изгубити Шабац. Ови ће га уништити за месец дана, из пакости и ината. Треба размислити још једном о локалним изборима у Шапцу. Хоћемо ново лице, имамо ново лице. Овај човек треба да води Србију!”

Овако је гласила објава украшена фотографијом градоначелника Шапца на друштвеној мрежи Твитер која је покренила лавину коментара.

Небојша Зеленовић гостовао је на ТВ Н1, а на питање водитељке да ли ће градоначелник Шапца и један од лидера опозиционог “Савеза за Србију” изборе бојкотовати и у свом граду, одговор је био неодређен. То су приметили и твитераши, па је један од коментара гласио: “Пошто је ескивирао конкретан одговор на питање о томе, делује ми да ће изаћи на изборе.”

Глумац Сергеј Трифуновић, председник Покрета слободних грађана, иако се изјаснио да његова странка неће учествовати на предстојећим изборима, за Шабац је имао нешто друго на уму:

“Можда неки лекс специјалис. Бојкот, али не за Шабац.”

За опозиционе лидере и њихове активисте, избори су фер само ако на њима не победи Српска напредна странка. Па и по цену да гарнитура политичких противника влада две деценије што је случај у Шапцу.

“Знаш шта. На те изборе где су фер изборни услови, треба да изађе. Суштина бојкота су фер изборни услови. Они у Шапцу постоје”, коментарише твитерашица Јованка.

На питање како конкретно треба да изгледа подршка Небојши Зеленовићу и актуелној власти у Шапцу, предложено је да се на дан избора дође у Шабац из свих крајева Србије и то са бејзбол палицама!

“Ја сам лично спреман да са бејзбој палицом у гепеку одем у Шабац и чувам бирачко место на сваки могући начин”.

“Ово са палицом, и моја и још 6 су ту са тобом, него мислиш да ће нас бити довољно?”

“Уз добру организацију мислим да ће нас бити довољно. Јбг, они мора свуда да се размиле, ако не можемо да их испрашимо у Шапцу, онда нека иде дођавола све.”

Након позива на вешање државног врха и силовање премијерке Србије, пребијања жена из других политичких опција, претњи убиством председника Александра Вучића, не изненађује намера активиста Драгана Ђиласа да и бејзбол палицама одређују изборну вољу грађана.

Оставите Коментар