Став Немачке да је независност Косова готова ствар, као и противљење корекцијама граница или подели, лицемерни су и арогантни, сматра посланица Левице у немачком парламенту Жаклин Настић.

„Те поруке о ’готовој ствари’ су лицемерне. Током 20 година немачке владе су једна за другом радиле на распарчавању Југославије дуж етничких линија, упркос препорукама ЕУ и УН да се то не ради… И када су после скоро 30 година нестабилности Срби и грађани Косова близу договора како да живе једни поред других, немачка влада каже да је време за прекрајање мапа завршено. Овакав став је арогантан и смешан“, каже Жаклин Настић за Вечерње новости.

Партија Левица је недавно подржала предлог чешког председника Милоша Земана да се поништи признање косовске независности, али посланица странке која броји 69 места у 709-чланом парламенту каже да тренутно постоји веома мало наде да Бундестаг поништи признање тзв. Косова.

„Дефинитивно је била грешка то што је Немачка међу првима признала независност Косова. То је било кршење српског и међународног права, и у супротности са Резолуцијом 1244 Савета безбедности УН“, додаје Настићева, подсећајући да се од признања ситуација на Косову значајно погоршала.

Оставите Коментар