Када је наступио Монтенегро, од Црне Горе није остао ни камен на камену. А шта је онда остало у земљи камена?

Монтенегро је држава која неће дуго бити целовита, пошто видимо да планирају да јој отму део они на које су се њени творци угледали, а долазе са Косова на које су исто тако упали као што су упали и у Улцињ пре ко зна колико година. Монтенегро је измислио црногорски језик, а зашто није монтенегрински? Чему мамузање имена Црна Гора која, свакако црна, још горе црни када види шта са њеним именом раде и шта све њиме крсте они некрсти који га више воле на страним језицима?

Црногорски језик је језик за овцама! Црногорски језик није језик, него два слова! Ево, први ћу признати тај језик ако његови творци буду у комуникацији користили само та два слова која су увели у свој језик! Тад би то заиста био један језик вредан дивљења, а не повраћања.

Црна Гора није Монтенегро, већ се она само тако преводи, као што су и њене становнике Црногорце (вазда били Срби) превели жедне преко воде у још већу пустињу, па их тамо замајавају фатаморганама при којима људи од камења мисле да је злато, од мора да је нафта, од Ловћена да је Емпајер стејт билдинг! На Ловћену седи Његош, а на врху Емпајер стејт билдинга Кинг Конг, па видите кога ћете пре слушати!

Ако већ у свему идете до краја, зашто онда не заборавите и име Црна Гора? Кад из Петровца избијете Петра, па остане само Кастел Ластва, а „ластва“ значи травната површине међу камењем или литицама, где ће вам остати ишта травнато када сте сву траву угазили, јер памти црногорско (српско) доба? И какви кастели (замкови) у камену? Камен у камен иде, али не иде шљунак са облутком, што је Монтенегро према Гори Црној!

Нећу тврдити да је Црна Гора српска Спарта, јер Спарту никада нисам видео ни осетио, а Црну гору јесам, па ћу рећи да је Спарта грчка Црна Гора! Верујем у Црну Гору, али не верујем у Монтенегро!

Можда се име државе не мења како би сви мислили да тамо и даље живе они јунаци чијим смо подвизима сведочили и о којима су певале народне песме. Кад би се данас оне певале, нико ни гласа у Монтенегру пустио не би. Тамо би, да се не лажемо, само нарикаче имале посла пошто би виделе судбину земље у којој живе. Оплакале би све чиме се Монтенегро хвали!

Изгледа да бисмо ми Срби морали Монтенегро бомбардовати како би нас они волели. Тако су бар Американци радили и њима је успело!

Врати се Црна Горо у Монтенегро док још имаш ону своју обалу. Врати се Горо Црна свом народу који те можда не препознаје, али знаће те кад се појавиш. Не може дете заборавити мајку иако се на њу накратко може наљутити.

И немојте, Монтенегрини, ово схватити као неку осуду или поруку мржње, јер вам ја ово не бих ни писао да сам равнодушан и да вас мрзим. Ово се пише само онима које човек воли и до којих му је стало, али ни та љубав не може трајати дуго ако онај кога волиш више није онакав какав се родио и због чега га је неко заволео.

Нека се зна, да други не нагађају и не дају лоше дефиниције, да је Монтенегро кошмар из којег ће се сигурно пробудити Црна Гора. Не мора се све радити из интереса. Јесте такво време, али нисмо ваљда такви људи.

Црна Гора није ништа друго до Србија са камењем.

Монтенегро је највећи показатељ пропасти Црне Горе! Многи из опозиције тврде да је Монтенегро сарадник окупатора, а греше.

Монтенегро је окупатор Црне Горе!

Милан Ружић