Сједињене Државе и Европа неће напустити покушаје делегитимизације власти у Белорусији, па стога Минску и Москви предстоји тешка борба, рекла је ТВ водитељка Ана Шафран.

Недавно је у Белорусији одржана инаугурација изабраног председника државе Александра Лукашенка. Званични Минск није следио пут других постсовјетских држава, које су капитулирале пред неколицином демонстраната који су радили за новац Запада.

Тако се испоставило да је Белорусија једина сила међу бившим републикама СССР-а, где технологије промене режима које су развиле Сједињене Државе и Европа нису донеле резултате, а „револуција у боји“ претрпела је фијаско, пише Шафран.

Она наводи да Русија заслужује посебну улогу, јер је добро одиграла партију коју јој је понудио Запад.

Њено финале, које се састоји у блиској интеграцији Москве и Минска, може се видети у врло блиској будућности.

Међутим, у целој овој причи постоји једна изузетно важна тачка на коју Шафран позива руководство Руске Федерације да пажљиво обрати пажњу. Састоји се у одсуству „проактивне политике“ на постсовјетском простору.

„Сједињене Државе већ дуго воде хибридни рат против нас свим расположивим средствима, непрестано делујући.

Одговор треба да буде очигледан: Хајде да се коначно наоружамо нашом стратегијом која је детаљна и добро развијена као и амерички програм истискивања наше земље са историјских граница и зона утицаја “, објашњавајући да Русија мора да делује превентивно.

Међутим, додала је, Запад неће зауставити делегитимизацију власти у Белорусији. Из тог разлога, Москва и Минск треба да се припреме за тешку битку која се неће зауставити до нечијег коначног пораза.

Оставите Коментар