Прво су се жалили што неће да дође, јер је кажу, у талу са Милом, па ћути у Београду и наслађује се. Прозивали га данима. Онда су се жалили што хоће да дође, каже разједињује их и опет ради са Милом. Потом им није ваљало што ћути, јер, ето не сме ништа да каже. Онда је рекао оштро и дрско, па опет не ваља, јер је само рекао, ваљда је требао тенкове ка граници да упути.

Из политичке коректности, тобожњег поштовања према Ђеди Амфилохију и борцима за српство, који ће ето, зато и робијати, о њима се ћути и третирају се као свеци: једино политичке коректности нема када се пљује Вучић.

А, истина је потпуно другачија: није Мило донео срамни закон, него су му “противници” то омогућили и припремили терен “минулим радом”.

Управо је тај Амфилохије, још пре Мираша, причао о могућој аутокефалности Црногорске православне цркве; управо је тај Амфилохије заједно са Отпорашима, рушио Милошевића; управо је тај Амфилохије дао подршку Милу у сукобу са Момиром дан пред изборе и довео га на власт; управо тај Амфилохије назива Мила пријатељем деценијама док овај сатанизује и уништава Србе.

А, ко се то френетично бори против Закона политички? Марко Милачић, омиљени Милов спикер који је поносно викао “Е Вива” и који је са радошћу најављивао “митрополита Михаила”? Андрија Мандић, лажни војвода који је ћутао на признање Kосова, улазак у НАТО, хапшење саборца Милана Kнежевића, који је “ухапшен” док је јео ћевапе после масовних протеста које је продао, док је народ гутао сузавац и добијао по леђима? Медојевић који је донео Милов антисрпски Устав, чији посланици траже помоћ Вучића док у парламенту (за који су се клели да се у њега неће вратити) скандирају “Вучићу педеру” и који је више пута истицао да се гади Цркве? Остатак ДФ-а који је прећутао изборну крађу када је Лекић победио или који је уместо цењеног Даке Давидовића као председничког кандидата гурнуо безличног Бојанића пристајући на пораз унапред? Док је српство патило и пропадало, имовина и богатсво самопрокламованих јединих заштитника Срба се вишеструко увећавало. И данас је, после свега, јасно крив је Вучић, никако они.

Зато ово није Милов закон. Ово је закон свих њих, он га је само уобличио. И питање је треба ли Вучић Србе више да брани од Мила или од професионалних бранитеља Срба, гледајући резултате.

Уплашени од силине протеста, већ их разводњавају, фингираним сукобима Амфилохије – Мандић, већ литије смањују на две недељно и раде све да до фебруара више не буде ни народа ни приче.

Србима у Црној Гори је потребан нови лидер. Лично, типујем на младог Дајковића. И на поштење владике Јоаникија. Вучић ће увек помоћи српским интересима, јер је довољно одговоран – али никада онима који их користе за личне интересе, јер није толико глуп. И у томе се крије читава његова стратегија у овом случају.

Т. Ловрековић

1 KОМЕНТАР

  1. Дуго пратим ваш портал,знам да подржавате актуелну власт и у томе нема ништа спорно,у суштини имате добре текстове,али овај текст је уништио све оне добре ствари које је имао овај портал.Не може појединац бити важнији од неког важног националног питања па макар се то односило на самог председника државе! Овај текст је срамота,без љутње!

Оставите Коментар