Председник Црне Горе и ДПС-а Мило Ђукановић саопштио је најближим сарадницима да иза афера које пласира бизнисмен Душко Кнежевић стоје и неки функционери владајуће партије и да ће се обрачунати са њима, потврђено је Борби у врху ДПС-а. Ђукановић је пре два дана сарадницима поручио да се спрема за борбу унутар система, јер је јасно да у најновијим дешавањима, нема јединственог става у ДПС-у. Према информацијама Борбе, Ђукановић планира формирање оперативног медијског штаба, који ће бити одговор на нападе бизнисмена Душка Кнежевића.

“Ђукановићу је јасно да напади од Кнежевића долазе уз подршку неких центара моћи, али и уз прећутну сагласност неких високопозиционираних функционера ДПС-а. Он је сарадницима рекао да је ово планирани напад на њега, не како би га срушили, већ како би га пацификовали, тј. ограничили му моћ. Предочио је да је план да се он, након ове афере, изолује од даљих одлучивања у држави и да се центар моћи пребаци на неке друге људе унутар ДПС-а. Ђукановић је казао сарадницима да се он без борбе неће предати и да ће раскринкати све оне који му унутар странке раде о глави”, открива за Борбу високопозиционирани функционер ДПС-а.

Ђукановић је својим најближим сарадницима из најужег његовог кабинета казао и да је ћутање неких његових партијских сарадника по избијању ове афере јасан сигнал да њима све ово итекако одговара.

“Председник ДПС-а је казао да није случајно што Кнежевић не помиње неке високе функционере партије и не напада их”, каже наш саговорник.

Да много тога одавно не штима у ДПС-у, Борба је ексклузивно писала у више наврата, објављивањем информација о рату кланова из ДПС-а унутар безбедносног система.