Портал КМ Новине дошао је у посед видео снимка на коме су приказани Срби које су терористи ОВК киднаповали још као прве жртве. Снимак је забележен аматерском VHS камером, а на њему се виде Срби док их у пропагандне сврхе испитују шиптарски терористи.

На жртвама нису видљиви никакви трагови мучења, али је приметан страх као и начин говора испрекидан на слогове, што указује на унапред припремљену причу која је затим пред камером „изрецитована“. У позадини се чује и глас Шиптара који их испитује, а заточени Срби, са страхом у очима, одговарају на питања. Изговаране речи конструисане тако да подрже шиптарску пропаганду Срби су изговарали надајући се да ће тако откупити своју слободу и животе јер до тада су припадници ОВК изводили само оружане нападе герилског типа након којих би се разбежали. Киднаповање је постала нова метода те заточени Срби нису знали шта у таквој ситуацији могу да очекују. Нада је још увек постојала.

Међу тим Србима је и прва цивилна жртва шиптарског терора, Жарко Спасић, чији се брат од тада до данас бори да се сазна истина о судбини киднапованих Срба као представник Удружења породица српских жртава са Косова и Метохије током тог периода, Симо Спасић.

За КМ Новине он, кроз сузе, каже да зна да је „Жарко жив. Ако не он макар његово срце данас живи у грудима неког богатог бизнисмена са Запада“.

Према информацијама којима располажемо, до данас ни један део тог видео материјала није приказан ни на једном српском, а ни на било ком другом светском медију.