Уверен сам да ће данашња посета руског премијера Димитрија Медведева Србији поводом прославе 75. годишњице ослобођења Београда од крвожедног антисловенског нацизма додатно учврстити добре односе две братске државе.

Долазак премијера Медведева је још једна прилика да се највиши српски и руски званичници усагласе о заједничким државним потезима у наредном периоду, нарочито у вези са нелегално отцепљеном српском јужном покрајином и осталим регионалним изазовима. Сматрам да су најзначајније теме посете председника руске владе Медведева Београду подизање на још виши ниво економске, војно-техничке и дипломатске сарадње Србије са Руском Федерацијом. Од великог државног и националног значаја видим предстојеће приступање Србије Евроазијској економској унији чији је неприкосновени лидер управо Русија. За шта се најгласније од свог постанка и политички залаже Српска Десница.

Сигуран сам да ће се овај догађај од историјског значаја на најдиректнији начин економски оснажити Србију и тако се позитивно одразити на општи међународни кредибилитет наше земље. Други човек Руске Федерације водиће разговоре у четири ока са председником српске Владе Аном Брнабић као и са председником Републике Александром Вучићем о стратешким питањима везаним за убрзан развој наше саобраћајне и привредне инфраструктуре, међусобних културних веза и руске дипломатске заштите српских националних интереса у свету. Суштина јавно изнетих закључака разговора који су уочи доласка премијера Медведева обавили председник Србије Александар Вучић и амбасадор Русије Александар Боцан-Харченко иде у прилог истинског повезивања наше земље са најмоћнијом државом света.

Све наведене чињенице нарочито радују припаднике и присталице Српске Деснице на чијем челу се налазим а сигуран сам и већински део нашег слободарског народа безрезервно опредељеног за вековима доказаног савезника и заштитника Србије!

Нека вечно живи слободна Србија и нека је вечна слава херојској Русији!

Фото: srpskadesnica.rs
Фото: srpskadesnica.rs

Миша Вацић, председник Српске Деснице

Leave a Reply