Руског премијера Медведева дочекао српски председник Александар Вучић на Војном аеродрому „Пуковник-пилот Миленко Павловић“ у Батајници, где ће присуствовати приказу способности Војске Србије поводом Дана ослобођења Београда „Слобода 2019“.

Важног госта из Русије поздравила је Гарда војске Србије и црвени тепих, после чега су одсвиране химне Србије и Русије.

ПРИKАЗ СПОСОБНОСТИ ВОЈСKЕ СРБИЈЕ

Приказ способности дела специјалних и јединица Kопнене војске, наоружаних и опремљених најсавременијим наоружањем и опремом по кон цепту „1.500+“ и донираним средствима из Русије „Слобода 2019“, почео је данас у Батајници, у присуству председника Србије Александра Вучића и премијера Русије Дмитрија Медведева, који борави у званичној посети нашој земљи.

Вучић и Медведев прошли су црвеним тепихом, који је постављен до бине, одакле ће пратити вежбу, а поред црвеног тепиха постављена је и Гарда Војске Србије.

После интонирања химне Србије, почео је приказ на војном аеродрому „Пуковник пилот Миленко Павловић“.

На „Слободи 2019“ биће приказана је способност Војске Србије да одговори ризицима, изазовима и претњама и заштити безбедност Србије.

Приказ је садржао две целине – динамички део и дефиле јединица.

У динамичком делу приказа представљене су способности дела јединице специјалне бригаде и копнене војске наоружане и опремљене најсавременијим наоружањем и опремом по пројекту „1500 +“ и донираним средствима из РФ, као и спобосности јединица ратног ваздухопловства и противваздушне одбране.

На приказу је ангажовано више од 2.400 припадника МУП и ВЈ, преко 100 борбених и неборбених возила и борбених система и преко 25 ваздухоплова.

Оставите Коментар