Полицајци из полицијске станице Гроцка ухапсили су 28 навијача групе Торцида из Сплита, који су јуче на путу за Софију направили хаос на пумпи Мол у Врчину.

Како сазнајемо, они су ухапшени у повратку из Бугарске, а акцију је лично водио шеф Полицијске станице Гроцка, Зоран Ђорђевић, а незванично, приведени хулигани током хапшења нису пружали отпор…

Након детаљне спроведене истраге и анализе видео снимака са пумпе, хулигани и њихова возила су идентификовани и они су ухапшени у муњевитој акцији полиције и приведени у ПС Гроцка, јер је и кривично дело почињено на територији те општине.

Полицијска станица у Гроцкој је, како сазнајемо, пуна ухапшених вандала из Хрватске, они су у станицу доведени у 5 марица и, незванично, ту ће и бити саслушани, а након изречених мера знаће се како ће даље бити кажњени.

Они ће дати изјаве у овој станици, па ће вероватно бити спроведени код судије за прекршаје у Градском Супу у Булевару Деспота Стефана, рекао је председник Прекршајног суда у Београду Милан Маринковић.

„Они су приведени у станицу у Гроцкој јер је на тој територији, у Врчину, извршен прекршај. Полиција им тренутно узима податке, након чега би требало да напише прекршајне пријаве због кршења Закона о јавном реду и миру“, прецизирао је Мариновић.

Да подсетимо, они су јуче на путу за Софију свратили на пумпу Мол у Врчину, покрали већу количину хране и пића и исцртали графите са усташким симболима.

Хрватски хулигани нису били тада заустављени, већ су кренули пут Софије на утакмицу Лиге Европе између Славије и Хајдука из Сплита, али их је полиција, знајући да морају туда да прођу у повратку, мудрим потезом сачекала код Ниша, идентификовала на основу снимака и одмах привела.

Иначе важе за једну од најозлоглашенијих навијачких група.

Извор: kurir.rs