Уместо “арјачкиња-барјачкиња”, “између две ватре”, “школице” и других чувених дечјих игара, основци у Србији забављају се глумећи ликове из ријалити програма и популарних турских серија

Девојчице се свађају глумећи старлете или се играју турске серије “Сулејман величанствени“ тако што се договоре која ће бити његова прва, а која друга жена, каже учитељица ОШ “Стеван Сремац” Јасмина Мавреновић.

Kако преноси “Ало” већ од првог разреда деца се играју Фарме, Парова и Сулејмана Величанственог, притом употребљавајући најгоре псовке и имитирајући насиље које гледају на телевизији.

Јасмина Мавреновић, учитељица у ОШ “Стеван Сремац” у Добановцима, каже да се просветни радници готово свакодневно шокирају начином на који деца опонашају ликове из ријалитија.

– Једном сам затекла две девојчице како се свађају у учионици док остале стоје око њих. биле су врло агресивне. За око ми је запала она типична гестикулација трзања раменима уз питања ‘шта ти је, шта хоћеш, пи**о’. кад су ђаци видели да стојим и запањено гледам објаснили су ми да је све у реду и даје то само игра јер девојчицеглуме старлете из ријалитија – прича ова учитељица.

Слична ситуација била је и када је, како каже, затекла девојчице док су се у дворишту школе играле “Сулејмана”.

– Оне су поделиле улоге, која ће бити прва, а која друга Сулејманова жена. Питала сам их зашто се не играју цара Лазара и царице Милице, а оне су спонтано одговорилле ‘Учитељице, па те серије нема’” – каже учитељица.