Најмање четири гласне експлозије потресле су део Брисела око ЕУ парламента.

Аутомобил из кога се надвијају облаци дима експлодирао је у близини ЕУ парламента, а потпарол ватрогасне службе потврдио је да су угасили кола, али је рекао да за сада не може да саопшти узрок експлозије.

Истовремено потпарол бриселске канцеларије за саобраћај каже да је „Возило горело на раскрсници је довело до изненађујуће великог облака дима“. Поред наведеног аутомобила у граду су се десиле још 3 експлозије

„Службе за спасавање су дошле на лице места, али немамо информација о повређенима. Затворили смо траке на путу због безбедносних разлога и успоставили безбедносни обруч“ рекао је званичник.

Зграде админситрације парламента Европске уније једним делом гледа на ту улицу, а главна зграда парламента налазис се одмах иза те улице.

Надлежни спроводе истрагу о могућем мотиву напада и трагају за починиоцима. Ово није прва трагедија таквог типа која је потресла Брисел, па је тако у нападу терористичких група 2016. године на аеродром у Бриселу и метро о Моленбеку убијено 32 особе, а рањено преко 300 цивила.

Оставите Коментар