Игор Бесермењи, један од најистакнутијих војвођанских сепаратиста је доказ да се рад против државе итекако исплати. Ако је судећи по његовим фотографијама са Инстаграма, овај члан председништва „Војвођанског клуба“ добро наплаћује своје сепаратистичке активности, чим себи може да приушти луксузна путовања у престижне градове света.

Број луксузних локација које је овај војвођански сепаратиста обишао током 2019. године тешко може да се наброји на прстима две шаке. Бесермењи је у периоду од априла до јуна темељно обишао Kатар и Алжир. Почетком јула нашао се у Јапану, средином тог месеца у Индонезији, а у августу је трошио свој тешко зарађен новац у Шри Ланци, Шпанији, Мороку, Малти, Танзанији и Уганди. Претпоследња слика са његовог профила је усликана у Пекингу. Наравно, на листи дестинација Игора Бесермењија се нашла и Хрватска, главна дестинација за све оне којима је Србија трн у оку.

Не треба наводити да су у питању државе у којима је боравак изузетно скуп и за чији обилазак се мора издвојити велика цифра. Док просечан Србин једва скупи новац за једно летовање, Бесермењи има довољно пара да у низу обиђе најлусузније градове света и посети чак три океана. На питање одакле му новац вероватно никада нећемо добити прецизан одговор, али узимајући у обзир његову огромну нетрпељивост према Србији, јасно је да га неко добро плаћа.

Подсећамо, Игор Бесермењи је активиста из Новог Сада и члан два велика сепаратистичка покрета северне српске покрајине: НДНВ и „Војвођански клуб“, у којем је и члан председништва. У питању је човек који добија позитивну медијску пажњу у опозиционим медијима и поред чињенице да Србију не сматра својом домовином. Иако Бесермењи својим дејствовањем крши члан 8 Устава Републике Србије, по којем је „територија Републике Србије јединствена и недељива“, он досад није трпео никакве санкције. Штавише, његова сецесионистичка делатност му очигледно доноси завидан профит и луксузна путовања.

2 KОМЕНТАРА

Оставите Коментар