Црногорском бизнисмену Душку Kнежевићу, за којим је расписана Интерполова потерница, а који се налази у Лондону, одузет су црногорски, британски и кипарски пасош, али му није одређен екстрадициони притвор јер је суду положио јемство од 70.000 фунти, рекао је за Вијести главни специјални тужилац Милиовоје Kатнић.

Над Kнежевић је, казао је, уведен електронски надзор са ограниченим кретањем.

Позивајући се на други неименовани извор, лист пише да је Kнежевићу уведен и „полицијски час“ и да не сме да се креће после 23 сата.

Тиме је, додао се, формално почео процес екстрадиције Kнежевића.

„Обавештен сам да је Kнежевић саслушан по потерници коју смо расписали за њим. Велика Британија је једна од најразвијенијих демократија света и она делује у складу са законом. Мени је право задовољство када сарађујем са Уједињеним Kраљевством“, рекао је Kатнић.

Kатнић за Вијести каже да је затражено да Kнежевић и његов правни тим до наредног рочишта, 17. октобра, изнесу аргументе против екстрадиције у писаној форми, као и да предложи све доказе на које има намеру да се позива.

Правни стручњаци, међутим, тврде да јучерашње активности суда у Лондону према Kнежевићу не значе да би се он могао ускоро наћи пред специјалним тужиоцима у Подгорици, јер процес изручења може трајати годинама.

Неименовани правни стручњак је за Вијести рекао да за завршетак екстрадиционог поступка не постоји рок и да ограничење може постојати само за дужину трајања притвора, уколико је одређен.

Оставите Коментар