Председник Црне Горе Мило Ђукановић је у емисији „Жива истина“, уочи усвајања закона о вероисповести, изјавио сада већ историјску реченицу: Не залијећите се најљубазнније вас молим, много нас је више.

“Ја нерадо одговорам логиком снаге и логиком силе, али мислим да је о свим питањима, па и оним важним око којих се драстично разликујемо, могуће толерантно разговарати. Али, када вас доведу у ситуацију да морате одговорити на њихове аргументе онда желим да кажем да се вара свако појединачно или било која институција да може победити било коју државу, укљућујући и државу Црну Гору”, поручио је Ђукановић.

“Најсвежија су нам таква сећања из 2015. и 2016. Видели сте како је то завршено и видели сте да су поломили зубе они који су мислили да руше државу. Ко год нам сада пријети својом спремношћу да ће да се спали, да се жртвује, да нема бољег момента да се постане светац него сада да се направи неко самоубиство, добиће јасан одговор да нас је много више на овој страни, који смо све у животу до сада дали да исправимо једну историјску неправду и да обновимо црногорску државу. На то своје остварење смо врло поносни и спремни смо да свим могућим средствима бранимо тај државни кров над главом”, поручио је Ђукановић, коментаришући реаговања поводом усвајања предлога контороверзног Закона о слободи вероисповести.

Истиче да би „морало бити јасно, не само из нашег искуства, него уз универзалног, да ће се увек наћи мање присталица, па и мање мотива за рушење него за одбрану нечег што је мукотрпно и праведно стечено и обновљено“.

“Према томе, немојте нам се залијетати, најљубазније вас молимо”, закључио је Ђукановић.

Само недељу дана касније почеле су велике литије које су из дана у дан постајале све масовније. Пик протеста је био 2. фебриуара, када је према неким информацијама на улице изашло и до 250.000 људи.

Оставите Коментар