Одмах по завршетку састанка Савета за људска права, Владимир Путин је телефонирао пензионерки Наталији Донсковој.

Чињеница да је 97-годишња учесница Великог отаџбинског рата упутила новогодишњу жељу да разговара са шефом државе, председнику је саопштена током састанка. У исто време, Наталија Ивановна није оставила ни адресу ни телефонски број. Морали су је потражити уз помоћ ФСБ-а и полиције.

Председнику је требало нешто више од два сата да оствари сан 97-годишње пензионерке из Есентукија. На састанку Савета за развој цивилног друштва, члан Савета за људска права Галина Осокина обавештава Путина да би становник територије Ставропол желела да разговара са председником.

  • Наталија Ивановна је медицински радник. Колико је то битно данас. У најтежим областима је радила – и Стаљинграду и Курској избочини, у Украјини, у Европи – стигла је до Берлина. Вау! Изненађујуће – рекао је Путин, упознавши се са биографијом жене.

Онда је почео разговор.

  • Здраво, Наталија Ивановна, добар дан! Да, ово је Путин. Прочитао сам вашу биографију, невероватна је, Наталија Ивановна. Желимо вам здравље и све најбоље. Снажно вас грлим Ивановна. Све најбоље, збогом – обратио се шеф руске државе пензионерки.

Наталија Ивановна је са непуних 18 година отишла је на фронт. Ратовала је у Осмој гардијској армији. Била је у медицинској служби, помагала лекарима да дигну рањене на ноге, давала је крв рањеним војницима. Два пута је и сама била рањена.

  • Морамо да аплаудирамо Наталији Ивановној и пожелимо јој све најбоље. Аплаудирајмо – рекао је Путин члановима Савета за људска права.

После разговора, Натаља Ивановна је признала да није желела да одврати Путина од важних ствари, па стога разговор није био дуг.

  • Тако сам разговарала с њим – показује пензионерка телефонску слушалицу.

Оставите Коментар