Јутрос рано из свих црногорских средина кренули су верници на Тројичиндански сабор за одбрану вере и светиња ка Саборном храму Васкрсења Христовог у Подгорици.
На платоу испред храма окупљају се архијереја, свештенство, монаштво, верни народ. Отац Предраг Шћепановић је саопштио да се очекује долазак око 80 аутобуса са југа и севера државе.

Света архијерејска литургија почела је у 9 сати, а у 11 сати биће прочитана декларација која ће одредити даље кораке које ће правити Митрополија црногорско приморска, чврсти темељ државе Црне Горе.

https://www.youtube.com/watch?v=SY-A-gxtU8U

Према сазнањима до којих смо дошли на неколико места полиција је заустављала аутобусе што је додатно успоравало њихов долазак у главни град Црне Горе.

Црногорска полиција забранила је у суботу у раним јутарњим сатима улаз свештенству Епархије милешевске у Црну Гору, које је кренуло на Тројичиндански сабор у Подгорици.

Збор се одржава у организацији Митрополија црногорско-приморске и њених епархија са којега ће бити послата порука властима у Црној Гори и међународно заједници о последица а које би изазвало усвајање Закона о слободи вере чији предлог је кабинет Душка Марковића једногласно усвојио.

Тензије и зебњу подигла је и изјава председника Црне Горе Мила Ђукановића да ће „обновити Црногорску аутокефалну цркву“.

Предложеним законом у државно власништво прелазе све цркве и манастири који су подигнути до 1918. године.

Оставите Коментар