Владимир „Вован“ Kузњецов и Алексеј „Лексус“ Столиаров, руск радијски водитељи познати по свом телефонском „троловању“ политичара из целог света, поново су ударили, а овога пута мета је био Рамуш Харадинај, тзв. премијер лажне државе Kосово.

У посту који је уклоњен са његовог Твитер налога, Рамуш је пожелео свом „пријатељу Петру Порошенку и његовом будућем премијеру Вовану Лексусову све најбоље и победу у другом кругу избора у недељу“.

Пост је очигледно обрисан након што је званичник или један од Харадинајевих помоћника схватио да је „Вован Лексусов“ само спој надимака комичара.

Нажалост, Харадинај није успео да избрише твит пре него што су га покупили други корисници, који су сликали пост и ширили га путем интернета.

Kако политичари и даље падају на то? – запитао се британски новинар Шон Вокер, сугеришући да су Вован и Лексус вероватно позвали Харадинаја и представили се као украјински председник Петро Порошенко.

Он наводи да ће вероватно ускоро бити објављен и аудио снимак њиховог последњег позива.

Неколицина је спекулисала о томе шта је могло навести Харадинаја да падне на тако очигледну шалу, при чему је један корисник сугерисао да би можда разлог могао бити то што је Харадинај усамљен и једва чека да разговара са неким.

Британски новинар и стручњак за источну Европу Грахам Филипс нашалио се у вези са обрисаним твитом, сугеришући да је Харадинај могао лако да провери да ли га неко „тролује“.

– Харадинај је могао лако да сазна да га неко зеза да је уопште пратио вести протеклих неколико година, или да је само гуглао „Вован Лексусов“ – написао је он.

Оставите Коментар