Под паролом „Север за југ“, са симболичним почетком у 12.44 часова, одиграна је утакмица између РФК „Нови Сад“ и ФК „Мокра Гора“ из Зубиног Потока на стадиону Детелинара у Новом Саду.

Сав приход од улазница, као и донације биће упућени као хуманитарна помоћ Србима на Косову и Метохији. Сусрет су почетним ударцем отворили Богдан, син убијеног Оливера Ивановића и градоначелник Новог Сада Милош Вучевић.

– Ово није само једна од пријатељских утакмица, она симболизује солидарност и показује да мислимо на наше сународнике који пролазе кроз велика искушења на Косову и Метохији. Захвалан сам организаторима што су позвали ФК „Мокра Гора“ на овај меч, као и Милени и Богдану Ивановићу, јер њихово присуство носи јасну и гласну поруку да смо једиинствени и да подржавамо наш народ – казао је градоначелник Вучевић.

Фото: Синиша Костић/informer.rs
Фото: Синиша Костић/informer.rs

Он је додао да то не чинимо јаким паролама, већ пажњом и бригом, и свакодневним залагањем државе Србије да се сачувају интереси нашег народа на Косову и Метохији и наши државни интереси, што није ни мало једноставно.

– Суштински, немамо проблем само са Приштином већ са онима који су покровитељи такозване косовске независности и Србија мора да води мудру и одговорну политику како би заштитила свој народ и пружила наду за сигурнију будућност – нагласио је Милош Вучевић.

Представник општине Зубин Поток Срђан Вуловић рекао је да Србима на Косову сваки вид подршке много значи.

– Живимо у тешким условима и имамо велике проблеме око снабдевања храном и лековима, а оваква подршка нам даје снагу да издржимо и останемо на вековно нашим, српским просторима. Не плашимо се, своји смо на своме, а ни један владар није успео да покори слободољубиви народ који се бори за опстанак и своју децу – истакао је Вуловић.

Милена , супруга мучки убијеног Оливера Ивановића, оценила је пријатељску фудбалску утакмицу као важан догађај за Србе на Косову.

– Они не смеју ни у једном тренутку да осете да су сами и треба да издрже борбу која је пред њима. За мене је ово велики дан, јер све док се спомиње име Оливера Ивановића његов дух ће бити жив и он ће бити међу нама – изјавила је Милена Ивановић.


С. Костић