Припадник Росу З.П. српске националности из Северне Митровице данас је у центру тог града ударио младића, такође спрске националности, пиштољем по глави, а оружје је опалило том приликом, сазнаје Косово Онлајн.

Према изјави сведока који је желео да остане аномиман, „припадник Росу, Србин из Северне Митровице, у цивилу и ван дужности, желећи да на неки свој начин реши нерашћишћене односе у вези са тучом у том граду претходних дана, употребио је пиштољ, ударио по глави момка и тада случајно опалио, што довело је у опасност све присутне на тој локацији, која је у том моменту била пуна пролазника“.

Како је потврђено за Косово Онлајн у КПС-у, припадник Росу је приведен.

Заменик регионалног командира Косовоске полиције Бесим Хоти изјавио је да је данас у Северној Митровици полиција привела пет особа због инцидента у овом граду.

Хоти је у изјави за Косово Онлајн рекао да се пет лица тренутно налази у полицијској станици у Северној Митровици и да су међу њима осумњичени и сведоци догађаја.

Дошло је до туче у којој је учествовало неколико лица и сумња се да је том приликом коришћено оружје, али да нико није повређен ватреним оружјем.

Међу приведенима су како сазнаје Косово Онлајн и два припадника специјалне косовске полиције за које се сумња да су били умешани у инцидент.

  • Косовска полиција и форензичари су на лицу места и раде на прикупљању доказа, укључујући и узимање снимака са видео надзора – рекао је Хоти.

Хоти је навео да ће се у истрагу овог случаја укључити и Полицијски инспекторат Косова.

Инцидент се догодио у центру Северне Митровице, а на лицу места поред припадника полиције могли су се видети и припадници интервентне јединице.

Оставите Коментар