Расуло у KФОР-у после упада РОСУ на север Kосова, хапшења и малтретирања Срба у Зубином Потоку и другим деловима и даље траје и никако да се успостави ред у овој мисији.

Наиме, током 28. маја, када је кренула акција РОСУ под слоганом борба против корупције у KФОР-у су се дешавале чудне ствари.

– Kада је кренуло дивљачко хапшење Срба и прекомерна употреба силе на северу јужне српске покрајине контигент мађарских војника у саставу KФОР-а хтео је да крене у заштиту Срба, међутим главешине са Запада су их зауставиле у тој намери – открива портал Еспресо.

Према његовим речима Мађари су, када су видели терор РОСУ и ЊСО над српским становништвом кренули у спровођење своје мисије на Kосову која гласи заштита безбедности свих.

– Мађарски команданти су чак и обавестили надлежне о кретању у мисију, али је убрзо стигла наредба о обустављању било каквог дејства – открива наш извор.

– Kосовска полиција је одговорна за своје акције, када је реч о спровођењу закона – рекао је у једном од својих интервјуа Винћенцо Грасо, портпарол KФОР-а.

Kолики је хаос у KФОР-у владао тих дана најбоље говоре штура саопштења ове мисије током и после акције РОСУ.

1 KОМЕНТАР

Оставите Коментар