Током слушања пред Одбором америчког Сената за оружане снаге, командант снага НАТО-а у Европи – генерал Kуртис Скапароти – рекао је да је јачање руског утицаја у Европи највећи проблем и на цивилном и на војном плану, а посебно на западном Балкану.

Он је рекао да Русија користи односе с челницима Републике Српске за подривање институција Босне и Херцеговине.

Генерал Скапароти нагласио је да Русија покушава да спречи евроатлантски пут појединих земаља у регији, и додао да су међународна заједница и САД гарант стабилности на Балкану.

“Скапароти је изразио је дубоку забринутост да недостатак дипломатских активности доприноси ширењу руског утицаја на Балкану. Упитан која је земља највећи проблем у регији, одговорио је – Србија. На поновно питање – да ли је то Србија или Република Српска, рекао је Србија, као држава, али уопштено српска популација на Балкану – јавља репортер Ал Џазире.

Kомандант НАТО-а је истакао да су Сједињене Америчке Државе испустиле из вида подручје западног Балкана, закључујући да је потребан већи војни, али и дипломатски, ангажман у регији.

13 KОМЕНТАРА

  1. Видим коментаре вулгарног људи. Страшно колико се Срби ниско спуштају.
    Сметамо им, јер их заустављао у дивљању, и једини смо им се увек супротстављали и супротстављамо.

  2. Dokle mislite da prenosite izjave kojekakvih anonimusa, pa makar bili i američki generali? Koga od nas Srba zanima njegovo mišljenje? Slažem se sa većinom komentara: Govedo!

Оставите Коментар