Снимак пацијента који се тресе у ходнику једне од болница у Вухану обишао је свет. Иако призор више подсећа на нешто што виђамо у хорор филмовима, реч је о једном од пацијената заражених озлоглашеним коронавирусом.

На снимку, се види како се особа покривена јорганом неконтролисано тресе, док јој једна жена држи главу. Познато је да вирус изазива грозницу, нападе и конвулзије а како то изгледа можете да видете на узнемирујућем снику који је објавио један корсиник интренета.

Први пацијент који се опоравио од ове болести, такође је посведочио да је имао јаке грознице данима пре него што је пребачен у болнички карантин. Остали симптоми налик су обичном грипу, попут отежанг дисања и повишене температуре, што овај вирус чини још тежим да откривање.

Управо због тога у болницама у Вухану ових дана огромни су редови. Сви они који желе да провере да ли имају вирус, морају да чекају и по два дана да дођу до лекара, па су болнице препуне, наводи „Саут чајна морнинг пост“.

Нема довољно места ни за оне који би требало да леже у болници, о чему сведоче и бројни снимци налик овом, где се виде заражени по ходницима, углавном прекривени јорганима у страху да се зараза не шири даље.

Оставите Коментар