Припадници 72. бригаде за специјалне операције опремљени су најсавременијим наоружањем и војном опремом и ни мало не заостају за њиховим колегама у свету, саопштило је данас Министарство одбране.

Они су у стању да савладају најтеже препреке и увек су на располагању својој земљи, а Министарство подсећа да су им одлуком председника Србије од 21. децембра 2019. враћени ранг бригаде и статус јединице.

На основу те одлуке је формирана 72. бригада за специјалне операције као јединица непосредно потчињена начелнику Генералштаба Војске Србије.

Неколико месеци касније, 14. јуна 2020. године, у Спомен-комплексу „Други српски устанак“ у Такову, председник Републике и врховни командант Војске Србије Александар Вучић уручио је 72. бригади за специјалне операције ратну заставу, као симбол слободе и части.

У складу с најбољим светским стандардима, они могу ефикасно да одговоре безбедносним изазовима и да реализују задатке који се пред њих поставе.

Сталним улагањем у унапређењем животног стандарда, опремањем и обуком припадника 72. специјалне бригаде, показано је колико се цени и поштује њихов рад, залагање и поднете жртве у одбрани отаџбине, наводи Министарство одбране.

Додаје се да је 72. бригада за специјалне операције, уз 63. падобранску бригаду, високо професионална, борбено ефикасна и посвећена у извршавању својих задатака и одувек је била најелитнија јединица наше војске.

Оставите Коментар