Влада Црне Горе усвојила је закон по коме ће сви грађани те државе морати да устају на химну чије речи је писао усташа Секула Дрљевић. Ово је само наставак прогона свега што је српско и одрицања од сопственог идентитета и порекла, у чему су Милогорци отишли до неслућених висина, превазилажећи и своје очигледне идоле, хрватске усташе.

На овај начин Мило Ђукановић покушава да понизи Србе, терајући их, казнама које сежу и до две хиљаде евра, да стоје док се слуша песма коју је модификовао чувени црногорски изрод и осведочени усташа Секула Дрљевић. Шта рећи, осим, каква химна, таква и држава! Антисрпска и усташка.

Црногорски фашиста Секула Дрљевић био је адвокат и политичар који је заступао идеју о хрватском пореклу свог народа. Током Другог светског рата, он је у Загребу, оформио Црногорско државно вијеће и тако подржао НДХ. Речи песме „Ој свјетла мајска зоро“ прерадио је, а годинама касније то је постала химна Милогораца.

Међутим, то им није било довољно, па на своју фашистичку химну, сада приморавају своје грађане да стоје под претњом, за сада, новчане казне.

Овај начин условљавања је сасвим у складу са њиховом фашистичком доктрином, а питамо се само, шта је следеће, примена насиља, да би били у потпуности доследни политици својих изрода из прошлости.

Подсетимо, од стицања независности, у Црној Гори се систематски сатире и прогони све што има везе са српством, иако је народ који вековима живи тим просторима, српски.

У овој земљи којој би и усташе сада могле да позавиде на антисрпској политици, отима се имовина СПЦ, прогањају се свештеници, српски језик је избачен из употребе, а формиран је псеудојезик који је назван црногорским, а однос према сопственим грађанима који знају да су Срби и свесни су свог порекла је ужасавајући.

Срби не могу да нађу посао, не могу да се запосле у јавној управи и константно су изложени притисцима и прогонима.

Однос према држави Србији је такав, да су на сваком кораку уз непријатеље наше земље, а то се нарочито види на признању тзв. Косова, лажне државе формиране на колевци српства.

Последњих неколико дана, широм Црне Горе појавили су се плакати који ослободођење Србије и Црне Горе у Великом рату тумачи као окупацију, а Србе оптужују за најгнусније злочине.

Милогорци, ваљда нису свесни да су Срби ти који су створили Црну Гору јер је то само једна од српских земаља, али људска глупост или похлепа за новцем су безграничне. Можда им се „ђедови“ преврћу у гробовима када виде шта данас чине, а опет, можда су им преци били разни Дрљевићи, па само настављају њихово деловање које не може ни имати другу судбину од својих фашистичких претходника, осуђених на пораз.