Истрага наставља да се бави појединим “уметницима” који покушавају да своје активности против Србије сакрију иза својих “уметничких дела”.

Ко је Далибор Ступар?

Далибор Ступар је новинар и карикатуриста у служби војвођанских сепаратиста. Запослен је на оба војвођанска сепаратистичка портала, “Voice” и “Аутономија”. На порталу “Voice” ради као новинар док на порталу “Аутономија” црта карикатуре. Његове карикатуре најчешће нападају Српску православну цркву. Он такође користи карикатуре да шири идеју о независној Војводини, оптужује Србију за ратне злочине.

КАРИКАТУРОМ ПРОТИВ СРБИЈЕ: Ко је Далибор Ступар? 1Анализом друштвених мрежа Далибора Ступара може се закључити да се ради о особи која из непознатих разлога гаји патолошку мржњу према Српској православној цркви. Тако је Далибору Ступару једна од омиљених књига “БИЗАРНИ СВЕЦИ СРПСКЕ ЦРКВЕ”. Његова мржња се на томе не зауставља, оптужује цркву за крађу, ратне злочине, силовања.

КАРИКАТУРОМ ПРОТИВ СРБИЈЕ: Ко је Далибор Ступар? 2Далибор Ступар је учествовао на више трибина у организацији војвођанских сепаратиста. На друштвеним мрежама подржава текстове у којима се пропагира како су Војвођани боље живели у Аустроугарској него у Србији. Такође на друштвеним мрежама подржава независну Каталонију, оптужује Србију за ратне злочине, ставља заставе Каталоније. Једна од његових морбиднијих карикатура јесу људске кости у облику слова 4 с, и натпис србовање у току, као још једна његова порука да су Срби злочинци али сакривена иза маске карикатуре.

КАРИКАТУРОМ ПРОТИВ СРБИЈЕ: Ко је Далибор Ступар? 3Још карикатура Далибора Ступара:

КАРИКАТУРОМ ПРОТИВ СРБИЈЕ: Ко је Далибор Ступар? 4

КАРИКАТУРОМ ПРОТИВ СРБИЈЕ: Ко је Далибор Ступар? 5

loading...

Оставите одговор