Истрага наставља да се бави појединим “уметницима” који покушавају да своје активности против Србије сакрију иза својих “уметничких дела”.

Ко је Далибор Ступар?

Далибор Ступар је новинар и карикатуриста у служби војвођанских сепаратиста. Запослен је на оба војвођанска сепаратистичка портала, “Voice” и “Аутономија”. На порталу “Voice” ради као новинар док на порталу “Аутономија” црта карикатуре. Његове карикатуре најчешће нападају Српску православну цркву. Он такође користи карикатуре да шири идеју о независној Војводини, оптужује Србију за ратне злочине.

Анализом друштвених мрежа Далибора Ступара може се закључити да се ради о особи која из непознатих разлога гаји патолошку мржњу према Српској православној цркви. Тако је Далибору Ступару једна од омиљених књига “БИЗАРНИ СВЕЦИ СРПСКЕ ЦРКВЕ”. Његова мржња се на томе не зауставља, оптужује цркву за крађу, ратне злочине, силовања.

Далибор Ступар је учествовао на више трибина у организацији војвођанских сепаратиста. На друштвеним мрежама подржава текстове у којима се пропагира како су Војвођани боље живели у Аустроугарској него у Србији. Такође на друштвеним мрежама подржава независну Каталонију, оптужује Србију за ратне злочине, ставља заставе Каталоније. Једна од његових морбиднијих карикатура јесу људске кости у облику слова 4 с, и натпис србовање у току, као још једна његова порука да су Срби злочинци али сакривена иза маске карикатуре.

Још карикатура Далибора Ступара:

Leave a Reply