У улици Војводе Бојовића 13 у Новом Саду налази се кућа у којој се окупљају војвођански сепаратисти, невладине организације и други провокатори, та кућа у којој се окупљају ова лица има један морбидни назив, зове се “Црна куца”, открива Prismotra.net.

Шта је “Црна кућа”?

Немачка невладине организација “Shuler Helfen Leben” из Берлина донирала је 2007. године 210.000 евра за оснивање ове куће. “Црну кућу” су основале следеће невладине организације “Kružok”, “Centar za nove medije” и “Alternativna kulturna organizacija”. Један од задатака “Црне куће” како пише у њиховом прогласу је борба против српског национализма. “Црна кућа” је добила овај назив због своје морбидне црне фасаде у коју је офарбана. Такође одређени извори говоре да црна боја фасаде и жути зидови унутар саме куће треба да покажу њихову оданост Хабзбуршкој монархији (боје заставе), Аустроугарској. Исто тако треба додати да назив “Црна кућа” је и назив старог затвора у Бањалуци који су Аустроугари основали 1889. године. У том затвору су били заточени Срби који су били против Аустроугарске окупације.

Ово је још један доказ како војвођански сепаратисти нису опростили Србији уништење Аустроугарске и припајање Војводине. У “Црној кући” окупљају се сви истакнути вовјођански сепаратисти. У њој војвођански сепаратисти праве своје састанке, праве своје забаве, прикупљају средства за свој рад. Такође раде и једну опасну ствар, врбују младе људе за своје идеје. Један од редовних посетилаца “Црне куће” је и Недим Сејдиновић истакнути војвођански сепаратиста провокатор.

Prismotra.net

Оставите Коментар