У галерији „Прогрес“ је одржана промоција „Књиге о Београду“, аутора Горана Весића, заменика градоначелника Београда. Његову збирку чине 60 колумни које је, током претходне две године, писао за лист „Политика“, а које су илустроване сликама Небојше Ђурановића.

Održana promocija 'Knjige o Beogradu'! VESIĆ: Nadam se da će ova knjiga pomoći da se više sećamo ljudi koji su stvarali naše društvo ili su pomogli Srbiji (FOTO)

– Ово је најзначајније што сам урадио – рекао је Весић. – Осећао сам понос и страх. Страх због питања да ли ћу моћи да одговорим задатку који захтева посвећеност, емоцију и рад.

Београд је љубав, Београд је енергија и ја верујем у њега. Наш задатак је био пробудити га, и постао је најзначајнији град Европе. Бити део тог процеса је срећа.

Сав приход од књига које су се синоћ продале биће уплажен на рачун деветогодишњег Филипа Ивановића из Смедерева, како би наставио лечење. Промоцији у галерији „Прогрес“ присуствовали су министри Александар Антић и Зоран Ђорђевић, изасланик Председника Републике Србије Никола Селаковић, глумци Светислав Буле Гонцић, Бранко Коцкица, као и многобројни представници јавног и културног живота града.

 

Leave a Reply