Гостујући у „Другачијој радио вези“ председник Лиге социјалдемократа Војводине, Ненад Чанак, оценио је да је мирна примопредаја власти показала демократски капацитет Црне Горе. Он сматра да ће за друштво, у крајњој линији, бити лековито да се упозна са стварним карактером нове већине.

Ррекао је да Српска православна црква није ништа друго до политичка невладина организација која ради у свом интересу.

„Погледајте како се она развија… она је, после Нафтне индустрије Србије, најприходнија организација у Србији, а истовремено не плаћа ни динар пореза, а њеним службеницима се из буџета држава исплаћује социјално и здравствено осигурање. Зашто и како се то дешава у секуларној држави, каква је Србија по Уставу“, пита Чанак.

Откуд новац за организацију литија, је ли то новац СПЦ? Којим новцем би Србија могла да се купи оно што се најављује, ЕПЦГ, Луку Бар, да откупи дуг за аутопут? Питања су која је аутор емисије Дарко Шуковић поставио Чанку уз констатацију да Србија и није држава која не зна где ће с парама.

Чанак каже да му све ово личи на покушај империјалног конституисање Руске федерације на тлу Европе, иако признаје да за то нема доказе.

„Имате јасан руски утицај у Србији, зна се ко су људи који промовишу Русију као главни ослонац Србије“, каже Чанак.

Емотивни односи према Русији, наводи, заступљени су и у неким деловима Црне Горе.

Он сматра и да је куповина руског оружја „рекет“ који Београд мора да плати Москви, али и да ће се промене на челу САД-а одразити и на политику Европе.

„Брине ме колико ће да кошта период између овог што данас живимо и решења проблема у којем се налазимо“, закључио је Чанак уз поруку: Нек је вечна Црна Гора.

Оставите Коментар