Одавно је појединим организацијама постала пракса да када немају праве аргументе, онда лажима и нападима покушавају да дискредитују МУП. Тако је поново Београдски Центар за безбедносну политику (БЦБП), вероватно по налогу својих ментора из иностранства, поново кренуо са лажним вестима и спиновањем.

Овај пут на мети БЦБП нашао се Сектор унутрашње контроле МУП-а Србије. У организацији коалиције прЕУговор, на представљању публикације Инстутуционални барометар, представници БЦБП су изјавили да у Сектору унутрашње контроле има свега 80 запослених. Ова информација наравно није тачна и заснована је претпоставкама које за циљ имају ширење лажних вести и напад на МУП.

Индикативно је да је ова лажна вест пуштена у периоду када МУП појачава управо наведени Сектор. Најављено је да ће овај Сектор бити појачан људством почетком следеће године. И поново долазимо до закључка да у Србији има оних којима смета јачање безбедносног сектора, а како немају ништа да аргументују, онда крећу са ширењем лажних вести.

Центар за безбедност, истраге и одбрану ДБА сматра да изношење лажних информација и вести и јавни напади на МУП морају престати. Питамо господу из БЦБП и њихове менторе из иностранства, шта желе да постигну овим инструираним нападима и зашто им смета јачање и опремање полиције?

Стеван Ђокић