Паника међу функционерима СНС! Александар Вучић дао је рок до 10. октобра страначким челницима да предложе листе кандидата за изборе 2020. уз детаљно образложење зашто је тај неко заслужио да евентуално добије неку функцију после избора. Онима који нису остварили добре резултате лидер напредњака отворено је поручио да ће бити замењени, као и да ће убудуће шансу да се нађу на важним позицијама добијати млади људи.

Функционери СНС, саговорници Српског телеграфа, сагласни су у ставу да је истекло време муљаторима и нерадницима, те да ће у октобру та странка очистити жито од кукоља. Kако наводе наши извори из врха странке, телефони су се усијали последњих дана, те се многи директно или изокола распитују да ли баш њима прети смена и могу ли некако да се извуку.

Да нико не може да се крије иза Вучића, те да су сви на провери, за наш лист поручио је и потпредседник странке Милош Вучевић, који је обилазио локалне одборе владајуће партије да види како напредују са задацима око листа:

  • Ми нисмо уљуљкани на власти, а поверење које су нам грађани дали значи да морамо стално да се преиспитујемо, да радимо више и боље. Са страначким колегама разговарао сам о припремама за наредне страначке активности, од протоколарних до радних и суштинских, односно припрема за предстојеће парламентарне и локалне изборе с обзиром на то да странку чека и конгрес, односно унутарстраначки избори. Сви општински одбори добили су задатак да до 10. октобра доставе предлоге програма за њихове општине за наредне четири године и исто тако да доставе критеријуме према којима ће правити локалне листе.

Члан председништва СНС Владимир Ђукановић тврди да се нерадници и покварењаци неће добро провести.

  • Онај коме није чиста савест, јер зна да није био коректан и да је хватао кривине радећи више за свој интерес, а не у интересу грађана Србије, тај сигурно дрхти. Председник Вучић је тражио од њих образложење јер људи имају обичај да се хвале како су најбољи, а кад дођу изборни резултати, то баш и није тако. Надам се да ће се очистити жито од кукоља у странци јер би била срамота да се то не деси. Мени је савест чиста – закључује Ђукановић.

Функционер СНС и заменик градоначелника Београда Горан Весић у изјави за Српски телеграф каже да треба да дрхти свако у СНС ко није радио како треба.

  • У сваком послу, па и у политици, једино мерило успеха су рад, као и посвећеност обавезама. Ако је председник наше странке и републике Александар Вучић посвећен раду и ако не штеди себе, то се очекује и од његових сарадника у странци. Обавеза сваког од нас који смо добили поверење странке и председника да обављамо државне функције је да то поверење оправдамо радом. Према томе, ко ради и ко се бори, нема разлога да страхује. Они који не раде свакако имају – поручује Весић.

И министри на тапету
Вучић је недавно на седници Главног одбора СНС прецизирао какве промене очекују напредњаке

  • Уколико СНС добије већину гласова на следећим изборима, 50-60 одсто садашњих министара СНС више неће бити у Влади

  • Смене не значе да је неки министар лоше радио, већ да је потребна свежа крв, јер после осам година, посао може да постане навика

  • кадровске промене створиће шансу младим људима који ће добити прилику да покажу своје знање

Оставите Коментар