Самир Садиковић је био командант 4. батаљона бугојанске бригаде тзв. Армије БиХ која је убијала српске цивиле, децу и жене. Познато је да воли себе да назива ,,Газијом“ – израз који је употребљаван као почасна титула у Османском царству, и у том смислу значи победник, а користи се за војсковође које су се истакле у борби на бојном пољу против немуслиманских непријатеља.

Од почетка протеста, Самир је јавно пружао подршку породици Драгичевић, као и групи ,,Правда за Давида“. Често се сликао са Давором и осталим учесницима протеста, а данас је отишао корак даље.

Он се данас на свом Фејсбук профилу огласио скандалозном поруком уз фотографију са Давором Драгичевићем, на којој њих двојица држе стиснуте песнице (симбол покрета ,,Отпор“ који је 2000. године извршио државни удар у Србији). Том приликом је министра полиције Републике Српске назвао ,,ратним злочинцем“ и поручио ,,да је и он Давор Драгичевић“.

,,Добро јутро најхрабрији људи, добро јутро моја Бања Луко. Овом приликом да поручим ратном злочинцу и убици Лукачу да сам дошао кући, може и мене да хапси, јер и ја сам Давор Драгичевић” – написао је Садиковић.

Фото: facebook.com
Фото: facebook.com

Намеће се питање, како то да је Самиру одједном стало до живота једног српског младића, а претходно је побио ни сам не зна колико српских цивила, деце и жена. Да ли се покајао, или, што је вероватније, ово ради из интереса оних који желе да се угаси Република Српска и створи унитарна Босна и Херцеговина?


М. Х.