Утакмица одложеног 9. кола Прве лиге Запад група Б између РК Трепча – РК Ариље заказана за данас у 15 часова није била одиграна у заказаном термину, јер су рукометаши Ариља задржани, а затим и враћени са прелаза Јариње.

Како се наводи у саопштењу РК Ариље, образложење које су добили је да и другим спортским екипама није дозвољен улазак и да се унапред мора послати захтев Министарству спорта у Приштини на одобрење.

„Очекујемо одлуку Рукометног Савеза Централне Србије о одигравању ове утакмице на неутралном терену или регистровање службеним резултатом“, каже се у саоошптењу РК Ариље.

РК Трепча: Спорт и политика не иду заједно

Шеф стручног штаба РК Трепча Бранко Јакшић у изјави за Косово онлајн рекао је да је затечен одлуком полиције Косова, с обзиром на то да се први пут десило да спортисти буду враћени.

„Све екипе су до сада нормално долазиле. Полицајци су видели спортску опрему у комбију, након чега је један од полицајаца био и непријатан. Чак је у једном тренутку почео и да маше полицијским лисицама и да прети да ће звати Јавног тужиоца, како би ухапсио рукометаше“, рекао је Јакшић.

Напомиње и да спорт никада не треба да се меша са политиком.

„Ово је катастрофа шта се дешава. Ми се не мешамо у политику, али спорт је спорт. А, ово више није спорт. После овога, ништа не може више да ме изненади. Још само да нам забране да не можемо да пређемо у Србију. Стварно не знам шта да кажем. Спорт и политика не иду заједно“, закључио је Јакшић.

Због опште цензуре на интернет небу, Националист можете пратити и на следећим мрежама:

1. Вконтакт
2. Телеграм
3. Instagram
4. Twitter

Оставите Коментар